„Jsme spokojení. I když bychom poslední zápas nevyhráli, skoro nic by se nestalo. Jsem ale rád, že jsme po porážce v Rýmařově další těžké utkání zvládli. Dlouhá zimní pětiměsíční pauza tak bude mnohem příjemnější,“ cítí kouč Valašského Meziříčí Pavel Hajný.

Jeho tým i přes počáteční nedůvěru první půlrok po sestupu z MSFL zvládl nad očekávání, povedený podzim zakončil slušnou hrou a hlavně pozitivním výsledkem. Cesta za třemi body ale nebyla jednoduchá. „I když jsme začali dobře, tak to v první půli byl spíše boj. My jsme z několika slušných příležitostí vstřelili jeden gól, který nás uklidnil,“ uvedl Hajný.

Valachy poslal do vedení Jonáš Vrána, který se po půlhodině hry trefil hlavou po centru z levé strany a závaru před hostující brankou. Domácí mohli těsné vedení navýšit hned po změně stran, ale kapitán Výmola tutovku zazdil.

Valašské Meziříčí ovládl začátek druhé půle, svoji převahu ale nedokázalo vyjádřit dalšími brankami. „Dvacet minut po změně stran jsme hráli opravdu dobře. Sbírali jsme odražené míče, přehrávali soupeře kombinací i pohybem,“ pochvaloval si Hajný.

Hosté však postupně zjednodušili hru a převzali iniciativu. Pomohlo jim k tomu střídání, příchod zkušených borců Hanuse, Svatonského a Švancera a dlouhé nákopy. Frýdlant soupeře na konci střetnutí zmáčkl, po několika standardních situacích zahrozil, domácí si ale hubený náskok pohlídali. „Šedesát minut jsme byli lepší. Soupeře jsme navíc do pořádné šance nepustili, proto je naše vítězství zasloužené,“ míní Hajný.

Zkušený kouč je se solidním podzimem spokojený. V zimě bude mít dost času na další práci.

Vsetín je opět nohejbalovým mistrem. Dorostenci ovládli extraligu!
Vsetín je opět nohejbalovým mistrem. Dorostenci ovládli extraligu!

Fortuna Divize D, 1. kolo 

TJ Valašské Meziříčí – Frýdlant nad Ostravicí 1:0 (1:0)

Branka: 33. Jonáš Vrána

Rozhodčí: Koláček – Broskevič, Grečmal (Racek)

Žluté karty: Vozák, Švec, Výmola, Juříček – Škorik, Dvořák, Staněk

Diváci: 98

Valašské Meziříčí: Michut – Kadla, Švec, Michálek, Kiss Farkas - Vozák, Žilinský, Juříček, J. Vrána (90.+1. Gajdoš) – Výmola (84. Kocián), Š. Vrána. Trenér: Hajný.