Jak hodnotíte podzimní páté místo? 

Je to solidní umístění. Vždy to může být lepší, ale tabulka je vyrovnaná a je tam až osm týmů, které mnohou myslet na ty nejvyšší příčky. My jsme po sestupu chtěli chytit začátek. To se nám podařilo, a tak podzim lze hodnotit kladně. 

Prohráli jste jen třikrát.

Mě zklamala nejvíce dvě utkání. Porážka s Třincem B, kdy jsme na soupeře měli, ale podali jsme mdlý výkon a zpackané utkání v Novém Jičíně, kde se sice remizovalo, ale měli jsme vyhrát. Doma jsme prohráli s Opavou B, kdy jsme ale ve druhém poločase podali velmi dobrý výkon. No a v Rýmařově jsme padli s jedním z aspirantů na postup, ale druhý poločas jsme tam měli tolik šancí a hráli tak dobře, že to byl náš nejlepší podzimní poločas, jen nakonec nebyl bodově ohodnocený. 

Hned na začátku sezony se vykrystalizovala základní sestava a hrál jste to vlastně v 11 hráčích. 

Podzim nám ukázal, že potřebujeme kádr doplnit. Měli jsme deset stabilních lidí. Gajdoš s Kundrátem nemají tolik čas trénovat a Daniš se Strakou potřebují ještě nabrat zkušenosti v rezervě, aby byli časem stabilními členy našeho kádru. Měli jsme štěstí, že se nám vyhýbala zranění a karty. 

Zapracoval jste do sestavy mladé odchovance Valmezu. Bratři Vránové, Kadla nebo Vozák obstáli na výbornou. 

S tím jsem v létě do klubu šel, že budeme za jedno s jeho vedením a budeme zapracovávat odchovance klubu. S mládeží se pracuje dobře a chtělo by to ještě více dělat tu návaznost na první tým, aby nás to odchovanci doplňovali. Tým je a bude tvořen pod mým vedením hráči z Valmezu a jeho blízkého okolí. Co cítím jako problém, je absence střední generace hráčů Valmezu kolem 25 let, ta tu nyní chybí. 

Tabulka po podzimu svádí k myšlenkám na příčky nejvyšší. 

Zase bude záležet na začátku jara, jak se chytíme. S vedením nemáme jasný cíl bojovat o postup, ale určitě bychom se chtěli pohybovat co nejvýše a kádr chceme pro jaro rozšířit o dva mladší hráče z valašského regionu. Snad jednání dopadnou dobře.