„Posledních čtrnáct dní k tomu všechno směřovalo, takže překvapený jsem rozhodně nebyl. Na druhé straně mě to určitě mrzí. Do konce června pořád schází skoro dva měsíce, hlavně pro mladší kluky je to to nepříjemné. Ale nedá se nic dělat. Teď už o tom nemá cenu diskutovat,“ prohlásil zkušený šedesátiletý kouč.

Amatérské soutěže se kvůli koronaviru zastavily v první polovině října a na rozdíl profesionálních lig se už nerozběhly. Aby mohlo být určeno pořadí, muselo by být odehráno přes 50 procent zápasů.

Nejzazším termínem, kdy podle předseda FAČR Martina Malíka bylo potřeba aspoň začít s plnohodnotným tréninkem, bylo pondělí.

„Fotbalová asociace asi neměla jinou možnost než to ukončit, protože těžko dohrávat soutěže, když nemůžeme třeba chodit do kabin. Jiná věc je, jak za restart bojovali. V současné době se s tím ale dá těžko něco dělat,“ uvědomuje si Hajný.

Fotbalový Vsetín se dočkal
Prestižní status. Fotbalový Vsetín se dočkal

Výkonný výbor bral při rozhodování v potaz i to, že amatéři měli dlouhou pauzu a restart soutěží bez předchozí společné přípravy by zvyšoval riziko zranění.

Stejně jako před rokem kluby v amatérských soutěžích nesestoupí ani nepostoupí. Výjimkou budou postupy do profesionální soutěže - tedy z třetích lig ČFL a MSFL do druhé ligy.

Konečné pořadí amatérských soutěží zůstane podle aktuálních tabulek ke 4. květnu.

Divizní Valašské Meziříčí tak skončí jedenácté. Nyní už ale vyhlíží nový ročník. „Budeme dám trénovat, a jak to bude možné, začneme hrát i přípravné zápasy,“ říká Hajný.

Jak budou vypadat nadcházející týdny, v hlavě má. Svoji představu chce ale nejprve sdělit týmu. „Podle mě není reálné, abychom soutěž začali dřív než na začátku srpna, takže se budeme připravovat podobně jako v jiných letech,“ hlásí.

Kapitán divizních fotbalistů Valašského Meziříčí Martin Výmola (v modrém).
Kapitán Výmola: Jednou jsem si sám zakopal a hned mě večer píchlo v kotníku!

Kouč Valašského Meziříčí by v letní přestávce kádr rád doplnil o nějaké tři hráče. Vytipované posily má, nyní je potřeba jejich příchod dořešit.

„Není to tak, že bychom museli za každou cenu někoho shánět. Jde mi hlavně o to, aby noví kluci zapadli do kolektivu. Pokud to ale nevyjde, nic s tím neuděláme,“ ví dobře.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...