„Tak snadné, jak to vyjadřuje výsledek ale klání nebylo. Kluci ovšem bojovali, byli lepší,“ potěšilo trenéra Slavičína Petra Slončíka.

Ten nebyl spokojen především s první půlí. „Nehráli jsme dobře, předvedli spousta ztrát, neměli kvalitu na balonu a byli nepřesní. Je škoda, že jsme nevyužívali prostory, které nám Vsetín otvíral. Přestože naše hra byla kostrbatá, podařilo se nám jít do vedení,“ oddechl si trenér domácích.

Derby v Otrokovicích skončilo dělbou bodů. Baťov se rozešel smírně 2:2 se Skašticemi.
Baťov se probral až po přestávce, sahal po skalpu Skaštic!

Ve druhé půlce se jeho svěřenci zlepšili a zaslouženě dokráčeli k přesvědčivé výhře. „K některým věcem ale mám výhrady. Jako třeba fakt, že jsme zápas nedohráli s nulou. Zbytečně jsme nechali za stavu 3:0 soupeře skórovat, bylo to laxní!“

Zápas se hodně těžko hodnotil hostujícímu lodivodovi lavičky Romanu Vojvodíkovi. „Herně to nebylo vůbec špatné, předvedli jsme jeden z nejlepších výkonů sezony,“ hledal pozitiva na vysoké porážce. „Bohužel jsme dostali naivní až hloupé góly. Za stavu 1:3 jsme to museli otevřít, v závěru nám tam padly další dvě branky,“ posteskl si 50letý Vojvodík, jehož mužstvo utrpělo třetí porážku za sebou.

Slavičín se naopak po zaváhání v Kozlovicích vrátil zpět na úspěšnou vlnu.

„Kluci se k poslední porážce postavili správně, třebaže to v Kozlovicích nebylo od nás špatné. Musíme však být dál trpěliví a především zvládnout dalšího nepříjemného soupeře. Šternberk totiž předvádí podobný styl jako vedoucí celek. Bude potřeba ale ještě lepší důraz a nasazení,“ dodal odhodlaně Slončík.

Fotbalisté Luhačovic (v černém) čekali sedm kol, než se v rozehrané sezoně poznali pocit vítězství. Na svém stadionu porazili 3:0 Kvasice.
Podívejte se. Fotbalisté Luhačovic konečně vyhráli, sťali Kvasice

FC SLAVIČÍN - FC VSETÍN 5:1 (1:0)

Branky: 36. Fiala, 62. Juřica, 66. Žůrek, 88. Goňa, 90. Staněk - 84. Mikuš. Rozhodčí: Habermann, 120 diváků.