Po Tomáši Deklevovi z Hodonína angažovali bývalého ligového hráče Baníku Ostrava Marka Šichora.

Marek Šichor začínal s fotbalem v Sulku Zábřeh.

„Od starších žáků až do mužů jsem hrával v Sigmě Olomouc až do mužů. Konkurence tam byla velká. Párkrát jsem byl v přípravě áčka, ale hrával jsem jinak za béčko mužů ve třetí lize. Stejnou soutěž jsem si zahrál také v domovském Zábřehu na Moravě. A pak přišel Baník Ostrava,“ popisuje ofenzivní střední záložník start své kariéry.

V Baníku Ostrava strávil ofenzivní hráč dva roky. Má na svém kontě třicet ligových startů a dvě vstřelené branky.

„Vytáhl si mne do Baníku bývalý vynikající hráč Radek Slončík a tehdejší trenér Martin Svědík. Když ho odvolalo vedení ze 4. Místa, tak přišel z Vlašimi trenér Frňka. V Baníku jsem zažil postupný úpadek klubu a sestup do druhé ligy a ještě další trenéry Korytáře a Petrželu. U opětovného postupu do první ligy jsem již nebyl, odešel jsem do Frýdku – Místku,“ vrací se Šichor k zajímavé prvoligové štaci ve slavném ostravském klubu.

Fotbalisté Vsetína. Ilustrační foto
Fotbalisté Vsetína měli v Bruntále více soupeřů

Ve Frýdku – Místku zažil rok druhé ligy, po které tým sestoupil, ale zachránil se administrativně.

„Jako kdyby mne provázela i smůla a narážel jsem na kluby, kterým se v tom čase sportovně nedařilo. Byl jsem v třetiligové Mohelnici, HFK Olomouc a naposledy v Otrokovicích. Tam byl ale jiný problém. Kvůli zranění jsem po bývalým trenérem Valmezu Michalem Hubníkem neudělal letní přípravu, a když se týmu dařilo a byl konkurence, rozhodl jsem se, že půjdu do Valmezu pomoci týmu získat do zimy nějaké body,“ popisuje Šichor okolnosti přesunu do Valašského Meziříčí.

Nyní ho čeká první trénink. „Již jsem shlédl páteční zápas doma s Frýdkem – Místkem, který se prohrál 0:3. Máme hodně mladý tým. Cesta ze dna bude těžká, ale musíme se o ni pokusit už v dalším zápase v Uherském Brodě, kterému se daří. Musíme bojovat, ve třetí lize se dá hrát s každým,“ dodává Marek Šichor, který bude mít ve středu zálohy Valmezu na starosti tvorbu hry.

Autor: Martin Němec