„Samozřejmě Kroměříž a Velmez nejde úplně srovnávat. Sobotní porážka byla se vztyčenou hlavou. Udělali jsme další malý krůček dopředu. Věřím, že vzduch po změnách a pohovorech vyčistil a že se dál bude v klubu pracovat na sto procent,“ říká trenér Valašského Meziříčí Marian Bedrich.

Vedení klubu se po debaklu v Kroměříži společně s trenéry odhodlalo ke změnám, když zkušeného záložníka Šichora přeřadilo do béčka a v sobotním zápase zůstali pouze na lavičce také zkušení borci v čele s brankářem Michutem a Michálkem. „Výkony Šichora neodpovídaly podmínkám, které u nás má. V brance znovu dostal šanci Pobořil, který předvedl výborný výkon a ukázal svůj potenciál,“ chválil mladého gólmana domácí trenér.

Valaši se po předcházející blamáži na Hané semkli a proti silnému soupeři z Vysočiny odehráli slušné utkání. „Už to vypadalo mnohem lépe. Jsem rád, že si kluci vzali naše slova k srdci a že hlavně směrem dozadu pracovali poctivě. I když výkon defenzivy měl mouchy a soupeř si vypracoval několik šancí,“ prohlásil Bedrich.

Směrem dopředu ale poslední tým MSFL příliš nebezpečný nebyl. „Bohužel nemáme v kádru hráče jako je třeba Simr, který je nesmírně silný, nebezpečný a většinu míčů uhraje,“ chválí ex-ligistu Bedrich.

Sobotní duel rozhodla trefa Smejkala z 19. minuty. Další tutovky zneškodnil výtečný Pobořil.

Hosté i po změně stran kontrolovali hru, další branky ale nepřidali, takže Valaši živili naděje na body až do konce. Na vyrovnání ale Dekleva a spol. nedosáhli. „Jsem rád, že těch pár desítek diváků i přes porážku viděl i, že kluci hrabou a bojují naplno,“ uvedl Bedrich.

„Věřím, že pokud v dalších zápasech budeme bránit stejně, nějaká standardní situace se ujme a my už něco urveme. Pořád tvrdím, že tohle mužstvo do konce sezony alespoň třikrát vyhraje,“ je přesvědčený Bedrich.

Další pokus mají Valaši v Novém Městě na Moravě.

FORTUNA MSFL, 19. kolo 

TJ Valašské Meziříčí – FC Velké Meziříčí 0:1 (0:1)

Branka: 19. Eduard Smejkal

Rozhodčí: Popelák – Kneisl, Polák (Juřička)

Žluté karty: Furmánek – Simr

Diváci: 106

Valašské Meziříčí: Pobořil – Kundrát (73. Vozák) Matyáš, Kocián, Žilinský, Pop (55. Furmánek), Fojtík, Bartozel, Vrána, Palo (54. Kadla), Dekleva.