„S výkonem ve středečním zápase jsem vůbec spokojený nebyl,“ přiznává. „Propadli jsme v defenzivní práci, navíc jsme zahodili pět loženek. Zavraždili jsme tutovky, které volaly po gólu,“ přidává.

Valmez v Hranicích v prvním poločase inkasoval jeden gól, další dvě branky obdržel po změně stran. „ V našem výkonu se objevovaly staré nemoci, jako jsou neorganizace hry nebo špatný přístup,“ uvedl Bedrich.

Mužstvo nechal nepovedený zápas dohrát bez koučinku. Co zjistil? „Že kluci musí být pořád vedení z lajny,“ prohlásil.

Pozitivem je výkon a přístup dvacetiletého Adama Fojtíka. Právě o mladého záložníka záložníka Hlučína mají Valaši velký zájem. „Dal jsem vedení úkol, aby ho přivedli. Je to přesně ten typ hráče, který ve Valmezu schází. Má dobré návyky, je vidět že trénoval v Hlučíně. Na dřinu je zvyklý. Pracuje na sto deset procent. Je šikovný, břitký, po ztrátě míče jezdí a snaží se, aby ho získal zpátky,“ chválí možnou posilu Bedrich.

Zkušený trenér věřil, že Fojtíka uvidí v akci i v sobotu proti Kysuckému Novému Městu. Slovenský tým však utkání nečekaně zrušil. „Jsem z toho rozčarovaný. Aby mi soupeř zavolal hodinu před výkopem, je trestuhodné,“ čílí se Bedrich.

Podle něj se to dalo řešit úplně jinak. „Měli jsme možnost domluvit se se Slavičínem, nebo jsme mohli místo béčka hrát proti Kateřinicím, ale z naší strany by to nebylo fér, takže jsme to tak nakonec nechali být. V týdnu vložíme o jeden trénink víc,“ uvedl kouč Valašského Meziříčí.

Vedení klubu se pokusí náhradního soupeře sjednat na středu. „Pokusíme se zápasový deficit dohnat. Na druhé straně si myslím, že o jednom zápase zimní příprava není. Každopádně každé utkání je dobré,“ míní.

Přípravný fotbal –

SK Hranice – TJ Valašské Meziříčí 3:0 (1:0)

Branky: Pavel Šišlák, Jakub Marek, David Bezděk

TJ Valašské Meziříčí - MŠK Kysucké Nové Město zrušeno