V prvním duelu na havířovské půdě Valašky prohrály 3:7. ,,V utkání jsme v pětatřicáté minutě stačili srovnat stav na 2:2. Ovšem ve zbytku střetnutí už jsme doháněli brankový náskok Severomoravanek. Ty byly v koncovce produktivnější. Ovšem konečné skóre neodpovídá průběhu zápasu. Naše porážka měla být určitě mírnější,“ tvrdí hostující kouč Patrik Seevald.

Ve druhém souboji vsetínský tým na domácí ploše Havířov zdolal 4:3 v prodloužení. ,,V utkání hraném ve výborné atmosféře jsme po chybách v defenzívě prohrávaly 0:1, 1:2 a 2:3. Díky velké bojovnosti se nám však čtyři minuty před koncem základní hrací doby podařilo vyrovnat na 3:3. V 8. minutě ofenzivního prodloužení jsem se po spolupráci s Goláňovou pohotovou ránou postarala o vítěznou trefu,“ radovala se z odvrácení konce sezony domácí útočnice Eva Urbášková.

Třetí rozhodující střetnutí se hrálo ve středu 12. března znovu v Havířově. Valašky v něm celku ze severu Moravy podlehly 6:7. ,,V duelu bez diváků se obě družstva dlouho dostávaly do tempa. My jsme navíc byly dvě třetiny nedůsledné v obraně i v osobních soubojích a v jednapadesáté minutě jsme prohrávaly 2:7. Potom jsem vstřelila gól na 3:7. Hned záhy jsme zredukovaly sestavu a v osmapadesáté minutě jsme třemi brankami během devětadvaceti sekund korigovaly stav na 6:7. Vyrovnat se nám už ale nepodařilo,“ mrzela porážka Evu Urbáškovou.       

Výsledky osmifinále play off 1. ligy žen 2019 – 2020:

1. zápas: HAVÍŘOV – VSETÍN 7:3 (2:0, 2:2, 3:1)

Branky Vsetína: Dědková, Seevaldová, Marečková.

2. zápas: VSETÍN – HAVÍŘOV 4:3 (2:2, 0:1, 1:0, - 1:0) v prodloužení

Branky Vsetína: Urbášková 2, Šobáňová, Goláňová.

3. zápas: HAVÍŘOV – VSETÍN 7:6 (3:2, 4:0, 0:4)

Branky Vsetína: Urbášková 3, Góláňová 2, Kateřina Sedláčková.

Vsetín: Ištvánková – Kateřina Sedláčková, Veselá, Mrázová, Goláňová, Šobáňová, Marečková, Oherová, Mandíková, Dědková, Seevaldová, Gajdošová, Strnadová, Urbášková, Ježová.

                                                                                 Lubomír Hotař