Vše začalo ve středu v časných ranních hodinách odletem z Ostravy do finské Vanty, kde se naše šestičlenné družstvo „Zoro“ ve složení Eliška KANTOROVÁ, Nela FIEDLEROVÁ, Adriana VESELKOVÁ, Natálie BENOVÁ, Markéta ŠIMURDOVÁ a Karolína ŽÁKOVÁ spolu se svými dvěma trenérkami Barborou CÁBOVOU a Danielou MARTINKOVOU ubytovalo v hotelu Flamingo.

Zbytek středečního dne děvčata strávila odpočinkem a malým tréninkem před důležitým závodním dnem.

Čtvrtek byl pro holky dnem D!

Velmi brzy ráno se juniorky přemístily do krásné, moderní a nádherně vyzdobené závodní haly Energia Areena, kde vše začalo pořádným rozcvičením a přípravami na důležitý závod. Většina holek se už mezinárodního závodu (rakouský Graz 2018) účastnila, ale soutěž takového formátu pro ně byla zcela novou zkušeností. Kolem 15 hodiny odpoledne již děvčata nastupovala na závodní koberec předvést svůj nejlepší výkon před skupinou mezinárodních rozhodčí.

Sestava se juniorskému družstvu velice povedla, což mohou potvrdit i rodiče, kteří náš tým podporovali na dálku a celý závod bedlivě sledovali přes livestream. Díky výbornému výkonu se holky probojovaly do finále světového poháru z celkových 8 evropských týmů, mezi nimiž byla družstva z Finska, Estonska a Ukrajiny.

V pátečním finále celé družstvo předvedlo svou skladbu na hudbu flamenga velmi dobře a vybojovalo si tak krásné 5. místo.

Po dvou náročných závodních dnech si holky užily volný sobotní den návštěvou hlavního města Finska Helsinek prohlídkou města a místních památek, ale také nákupy.

Neděli celý tým opět strávil v hale nejen jako diváci při shlédnutí nejlepších juniorských a seniorských týmů z celé Evropy, ale také jako fanoušci při podpoře dalších českých týmům, které se zúčastnily Mistrovství Evropy v ESG v dlouhém programu. Fandění se holky zhostily opravdu poctivě a Česko tak mělo jeden z nejlepších fanclubů.

Účast na takto prestižním světovém závodě by samozřejmě nebylo možné bez podpory mnoha lidí. Především velice děkujeme našim sponzorům za poskytnutí finančních příspěvků na podporu účasti družstva „Zoro“ na mezinárodním závodě.

Nakonec bych chtěla za oddíl moderní gymnastiky mockrát poděkovat celému juniorskému družstvu za krásnou a důstojnou reprezentaci oddílu, města Zubří a České republiky, trenérkám za přípravu družstva, organizaci a celé zajištění účasti juniorek na závodě ve Finsku a dále také rodičům za podporu a pomoc při náročné přípravě na tento velký závod.

Mgr. Gabriela Cábová, předsedkyně oddílu