Zimní měsíce jsou tradičně ve znamení plesů a bálů. Letos si ale bohužel neoblečeme společenský šat, nebudeme se vznášet na parketu v rytmu valčíku či waltzu, nezatančíme si ani temperamentní cha-chu ani smyslné tango. Ale můžeme aspoň probrat naše alba a zavzpomínat na báječné večery plné tance, zábavy, dobrého jídla a pití nebo tradiční bohaté tomboly.

Oblíbené fotokoutky se v posledních letech staly nedílnou součástí nejrůznějších večírků, oslav, svateb a také plesů i bálů. Zábavné snímky z plesu fotbalového oddílu SK Řetězárna Česká Ves nám poslal Roman Michálek.

Doba covidová se bohužel dotkla i charitativních plesů, jejichž výtěžek pomáhal těžce nemocným lidem a dětem. Například již 13. charitativní ples pro Jakuba se měl letos konat v Budišově nad Budišovkou.

Chci se pochlubit s fotkami z loňského Charitativního plesu pro Jakuba. Jakub trpí nevyléčitelnou nemocí svalovou dystrofii. Moc nás mrzí, že jsme letos nemohli zorganizovat, pro tohoto bojovníka, již 13. ples,“ napsal nám otec Jakuba Pavel Bačkovský. Více o Kubíkovi najdete na www.jakubback.estranky.cz.

Vedle tradičních mysliveckých, sokolských, hasičských nebo rybářských plesů se do kulturních domů vrátily také oblíbené Šibřinky či retroplesy. Fotografie z podobné akce nám poslala Sandra Nováková z Ostravy.

Fotografii z Charitativního plesu Rošťáků Krnov nám poslali jak jinak než Rošťáci Krnov a o snímky z ORCA plesu 2020 v KMC Krnov se s námi podělil Martin Hradečný.

Pokud jste také nadšenci plesových zábav a rádi u těchto příležitostí dokumentujete, podělte se o vaše snímky s našimi čtenáři.

Pošlete nám vaše snímky na e-mail: IvetaMacikSimkova@denik.cz. Následně budou uveřejněny na našem webu i v tištěné podobě Deníku.