Předchozí
1 z 10
Další

Katedrála svatého Pavla

Sv. PavelSv. PavelZdroj: Shutterstock

Sídlo londýnského biskupa turistickým cílem zrovna je, ale zkuste se na něj podívat z jiné perspektivy. V blízkém nákupním a kancelářském centru One New Change vyjeďte výtahem úplně nahoru a octnete se na vyhlídkové plošině, z níž máte panorama města s katedrálou v popředí jako na dlani.

Mount Street v Mayfair

MyfairMyfairZdroj: Shutterstock

Okázalost, opulence, prostě luxus. Čtvrť Mayfair je jednou z nejlepších adres v celém království. Kromě prvotřídního bydlení si rezidenti užívají přítomnost spousty galerií, nóbl restaurací či high-endových butiků. A jezdí v super autech. Počkejte si na jedno takové (nebude to trvat moc dlouho) a zmáčkněte spoušť.

Leake Street Tunnel

Leake Street TunnelLeake Street TunnelZdroj: Shutterstock

Špinavé, potemnělé, ale fakt fotogenické místo jen asi 200 metrů od známého vyhlídkového kola London Eye. Tunel funguje jako organicky se měnící výstavka pouličních umělců, kteří to s graffiti myslí vážně. Tím připomíná pražskou Lennonovu zeď.

Harrods

HarrodsHarrodsZdroj: Shutterstock

Jeden z nejluxusnějších obchodů světa najdete nedaleko známého Hyde Parku. Vydejte se k němu, až se setmí, abyste si užili jeho precizní nasvícení. Než se vydáte prohlížet výlohy, zvěčněte si budovu Harrods skrz přilehlou křižovatku. Projíždějící typické taxíky přidají snímku na stylu.

St Dunstan in-the-East

St. DunstanSt. DunstanZdroj: Shutterstock

Hledáte oázu klidu v rušném centru londýnského City? Magickou atmosférou se obklopíte v ruinách bývalého farního kostela St Dunstan zničeného bombovým náletem za druhé světové války. Nyní slouží jako veřejná zahrada. Když budete trpěliví, vyfotíte si v jednom z jeho oken ikonický mrakodrap The Shard.

The Gherkin

GherkinGherkinZdroj: Shutterstock

Když už je řeč o mrakodrapech, nelze nezmínit 30 St Mary Axe neboli The Gherkin (Okurka). Přezdívku budova získala právem díky jejímu charakteristickému tvaru. Pokud svítí sluníčko, můžete využít odrazů oblak nebo okolních budov od skleněného pláště mrakodrapu a pořídit tak efektní fotografie.

Richmond Park

Richmond ParkRichmond ParkZdroj: Shutterstock

Na 10 kilometrech čtverečních se v sousedství Wimbledonu rozprostírá největší příměstský park celé Evropy – Richmond Park. Obývají jej stovky jelenů a daňků, které přítomnost procházejících se lidí jen tak nerozhodí. Přece jen si ale nezapomeňte přibalit svůj nejdelší objektiv, abyste se k nim nepřiblížili až příliš.

Kelly Street

Kelly StreetKelly StreetZdroj: Shutterstock

Malebnou uličku Kelly Street naleznete v severozápadní čtvrti Camden. Tvoří ji dvě řady pestrobarevných domů tak svébytných, jako byste se naráz ocitli v úplně jiném městě. Při fotografování se snažte nezachytit popelnice.

Crossrail Place Roof Garden

CrossrailCrossrailZdroj: Shutterstock

Tato pozoruhodná botanická zahrada je umístěna v obřím tubusu mezi mrakodrapy. Díky neuvěřitelnému klidu byste vůbec neřekli, že se nacházíte v jednom z center světového byznysu. Podívejte se vzhůru a kochejte se směsicí palem a výškových budov.

Parliament Hill

Parliament HillParliament HillZdroj: Shutterstock

Vrcholek Parliament Hill tyčící se nad starodávnými vřesovišti je skvělou alternativou k vyhlášenějším městským parkům. Za pěkného počasí se tady lidé koupou, sportují nebo piknikují, především si ale užívají úchvatný výhled na stále se rozrůstající metropoli.