Blažena Kozáková, rozená Malíková, se narodila 2. února 1913 k dalším pěti sourozencům. Zažila období první republiky, obě světové války, dobu komunistického režimu a následné porevoluční dění v Československu i České republice.

Vyučila se holičkou- -kadeřnicí a této profesi se věnovala po celý život. Aktivně ve svém oboru pracovala až do svých 82 let a rožnovští pamětníci pravděpodobně znají jejich rodinný podnik s názvem Holič-kadeřník Karel Kozák.

Ilustrační foto
Diabetiků v kraji přibývá. Ženy tvoří větší polovinu



Blažena Kozáková měla dvě děti, čtyři vnoučata a devět pravnoučat. Přes svůj vysoký věk byla velmi vitální a aktivní. Mezi její koníčky až do vysokého věku patřilo vyšívání a procházky. Také četla noviny a zajímala se o politiku. Mimo to byla velkou milovnicí kávy, kterou spolu s prací a pravidelným pohybem považovala za recept na dlouhověkost. „Kávu piji celý život. Vždy jsem jedla málo, k obědu jsem vypila jednoho turka a nemusela jsem mít nic dalšího,“ prozradila před časem sympatická dáma.

Blažena Kozáková zemřela v kruhu blízkých. „Paní Kozákovou jsem znal dlouhá léta a upřímně obdivoval její vitalitu a životní postoje. Čest její památce a upřímnou soustrast rodině,“ vyjádřil se starosta Rožnova Radim Holiš.

Pracovník roku v sociálních službách 2017. Slavnostní vyhlášení v Baťově vile ve Zlíně.
Tři sociální pracovníci z Valašska byli oceněni za svoji činnost