V případě zájmu stačí jen navštívit kterýkoliv pátek od 16.30 do 19.15 oddílovou schůzku ve skautském středisku ve vsetínské části Rybníky. „Sídlíme v podkroví. Poznáte nás podle modrých triček se stylizovaným lvem," upřesnil vůdce 4. oddílu Lvíčata Ladislav Mikuš.

Vsetínská Lvíčata vznikla již v roce 1973. O té doby prošlo oddílem na 600 dětí. „V současnosti máme čtyřiadvacet členů a zaměřujeme se na výchovu dětí prostřednictvím her," přiblížil Ladislav Mikuš. Děti si ale osvojí i základní praktické dovednosti, například krájení chleba, nebo hledání v jízdních řádech.

Téměř každý měsíc Lvíčata také vyrážejí na výpravy na skautské základny. „Jednou do roka jezdíme na letní tábory, kdy táboříme v indiánských stanech tee-pee," doplnil Mikuš. O jarních prázdninách zase oddíl pořádá zájezdy do zajímavých měst. „Byli jsme například v Liberci, Olomouci, Dobrušce, Přibyslavi a na dalších místech," vyjmenoval vůdce Lvíčat.

Informace pro zájemce o členství v oddílu a jejich rodiče jsou k dispozici na telefonním čísle 777 859 778, e-mailové adrese ladislav.mikus@centrum.cz či webových stránkách www.lvicata.estranky.cz.