Uskuteční se tady Den rodiny, který už prakticky od vzniku vsetínského Rodinného a mateřského centra před patnácti lety pořádají jeho pracovnice.

Organizátorky slibují odpoledne plné her, kreativních činností, zábavy a pohybového vyžití v celém areálu Restaurace u Vychopňů.

Děti se mohou těšit například na malování na obličej, dřevěný kuličkový hrad, velké Člověče, nezlob se, skládání puzzle s motivy Vsetína, pískovničku pro nejmenší, překážkovou dráhu pro předškoláky a další aktivity.

„Pracovníci hvězdárny přivezou dalekohled, kterým bude možné pozorovat Slunce," slíbila Renata Trličíková z pořádajícího rodinného centra. Hvězdáři také děti zabaví hrou Vesmírné bludiště.

Knihy pro děti

Atraktivní bude rovněž návštěva pracovníků ze vsetínské stavební firmy TM Stav. „Přistaví malý bagr. Takže si děti vyzkouší, jaké to je sedět v opravdovém stavebním stroji," prozradila Trličíková.

Novinkou letošního roku bude možnost jízdy na koni. Své místo budou mít na zahradě restaurace také vsetínští knihovníci. Dětem nabídnou stolní hry, uskuteční se také výprodej vyřazených dětských knih.

Zábavné odpoledne zpříjemní živá hudba. Mimo jiné se uskuteční bubenické vystoupení skupiny Kubuku a malý bubenický workshop pro děti s klaunem Rambajsem. „Chybět nebude ani tradiční táborák. Špekáčky i pečivo si však musí přinést návštěvníci vlastní," upozornila vedoucí Rodinného a mateřského centra Vsetín Pavla Fojtíková.

Program se uskuteční i za nepříznivého počasí.

Oblíbená akce začíná v neděli od 15.30 hodin. Vstupné je dobrovolné.