Poté, co pořadatelé museli pro malý zájem vystavovatelů zrušit květnový Autosalon v Brně, stane se z jubilující přehlídky ve Vsetíně největší akce svého druhu na Moravě. „Svou účast potvrdili prodejci osobních i užitkových vozů a motocyklů různých kubatur," uvedla Simona Bartoníková z pořádající agentury Sirius. Poprvé budou představeny také novinky ze stále populárnějšího cyklistického sportu.

Výčet letošních premiér tím ale nekončí. „Návštěvníci si poprvé budou moci prohlédnout historické závodní vozy Trabant 800RS a Trabant P 601," upozornila Bartoníková. Připravena je také výstava fotografií a promítání filmu o legendární americké dálnici Route 66. Část výstavní plochy bude patřit zahradní technice a dílenskému nářadí.

Součástí Valašského autosalonu bude také doprovodný program pro celou rodinu.

Nabídne taneční a šermířská vystoupení a silácké kousky Železného Zekona. Děti si budou moci hrát s konzolemi PlayStation nebo se svézt na elektrických čtyřkolkách, kolotočích a jiných atrakcích. Připraveny jsou autogramiády hlavních hostů Olgy Lounové, Davida Suchařípy a Dalibora Gondíka.

Představí se také Policie ČR, BESIP a město Vsetín a k vidění budou výtvarné práce předškoláků, školáků a studentů na témata Auto mých snů a Design – auto budoucnosti. Příjemné napětí navodí Velká hra, v jejímž finále budou vylosovaní majitelé vstupenek soutěžit o skútr a další hodnotné ceny.

Jubilejní Valašský autosalon bude na stadionu Na Lapači probíhat denně od 10 do 17 hodin. Jednotné vstupné bude činit 30 korun. (eš, mib)