Akci připravuje město Vsetín společně s domem kultury a Střediskem volného času Alcedo jako velké poprázdninové setkání obyvatel Vsetína.

Ivan Mládek se svým Banjo Bandem přilákal na páteční vystoupení na Svárov tisíce lidí. Kromě dalších hvězdných jmen jako Petra Černocká, Petr Kolář, Ewa Farna, František Nedvěd se na podiu objevily i regionální kapely.

Novinku si pro fanoušky připravila legenda místní bigbeatové scény, skupina Old Skart. Poprvé vystoupila s čtrnáctičlenným sborem. 

Hokejisté Vsetína porazili v 1. kole WSM ligy Ústí nad Labem.
Hokejisté Vsetína slaví první triumf. Porazili Ústí nad Labem

Na své si přišli i milovníci divadla a filmu. Na promítání v letním kině na Dolním náměstí, kde pořadatelé nabídli úspěšnou českou pohádku Anděl páně 2, se jen těžko hledalo volné místo k sezení. Několik desítek lidí zcela zaplnilo i Galerii Stará radnice, kde se v pátek uskutečnila vernisáž obrazů Ivana Mládka.

S průběhem letošního ročníku Valašského záření jsou pořadatelé spokojení. Vše probíhalo hladce a bez problémů a tradičně pěkné počasí se podepsalo na vysoké návštěvnosti.

„Byla jsem překvapená, kolik lidí zůstalo až do poslední chvíle. Většinou už ke konci davy prořídnou. Letos ne. Kosovci udělali parádní závěr letošního ročníku,“ uzavřela Eva Henelová z Domu kultury ve Vsetíně.

Nehoda motocyklu a osobního vozidla
Střet motorkářky s osobním autem skončil vážným zraněním