„Provoz na silnici, která prochází obcí, se neustále zvyšuje. Pro chodce je situace nebezpečná,“ uvedl starosta Polanky Josef Daněk.

Lidé v současné době chodí po krajnici frekventované cesty. Obec chce situaci řešit autobusovými zálivy v obou směrech se zastávkami. „K nim povedou chodníky, veřejné osvětlení a v blízkosti se bude také nacházet osvětlený přechod pro chodce,“ přiblížil starosta Daněk. Vedení obce již připravilo projektovou dokumentaci i platné stavební povolení. Momentálně čeká na vyjádření o dotaci. „Stavbu chceme z větší části zaplatit z dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury. O dotaci jsme žádali začátkem roku, výsledek se dozvíme během května nebo června,“ prozradil starosta.

Rozpočet stavby je 3,5 milionu před výběrovým řízením na zhotovitele. „Dotace by mohla pokrýt až 75 procent nákladů. Přesná částka se bude odvíjet od výsledku výběrového řízení,“ vysvětlil Daněk. Pokud Polanka dotaci získá, zastávky i přilehlé chodníky vybuduje ještě letos.

Novým starostou Vsetína se po čtvrtečním hlasování zastupitelstva města 20. dubna 2017 stal Jiří Růžička (KDU-ČSL). Nahradil Jiřího Čunka, který minulý týden odstoupil. Volba měla jednoznačný průběh. Jiřího Růžičku podpořilo všech sedmnáct přítomných zast
Nového starostu Vsetína podpořili zastupitelé jednohlasně