„Nemyslím si, že je to šťastné řešení. Nedaleko už jedno podobné zařízení stojí," vyjádřila se například Meziříčanka Ludmila Dvořáková.

Opačného názoru je ale Dagmar Holubcová. „Alespoň sousedním obchodům vznikne konkurence. V lokalitě bydlí hodně lidí. Já snahu postavit tady další větší obchod vítám," sdělila obyvatelka této části města.

Za odpůrci výstavby dalšího marketu ve městě stojí také zastupitelka Irena Brouwerová (PROVALMEZ). „Takové využití prostoru se mi nezamlouvá. Provoz kolem obchodu ještě více zatíží životní prostředí kolem nádraží. Lidem tu provoz podstatně ztíží podmínky pro bydlení," je přesvědčená zastupitelka.

Starosta města Robert Stržínek (ANO) ale upozornil na to, že pozemek nepatří městu. „Vlastní jej soukromá společnost. A ta se rozhodla postavit na jeho části supermarket," krčí rameny starosta.

S tím, že radnice nemá možnost soukromému investorovi na jeho pozemku diktovat.

Majiteli pozemků autobusového nádraží a okolí jsou společnosti Bent Holding a ČSAD Invest. Oba společníci prý nedělají nic jiného, než že využívají možnosti Územního plánu města Valašské Meziříčí. Který z marketů na daném místě svůj obchod postaví, zatím majitelé odmítají komentovat. „Jednáme s několika možnými partnery. Ano, Penny mezi nimi je také. Podrobněji ale budu nejprve informovat zastupitele města," vysvětlil jednatel ČSAD Invest Josef Růčka.

Společnost Penny Market se k záměru nechce podrobněji vyjadřovat.

„Nemohu potvrdit ani vyvrátit informaci, zda budeme, či nebudeme market ve Valašském Meziříčí stavět. Nepřísluší mi to komentovat ani se k tomu vyjadřovat. Pro realizaci našich plánů máme i jiné varianty," vyjádřil se Petr Navrátil, který se ve společnosti zabývá rozvojem investic na Moravě.

Vedoucí oddělení marketingu společnosti Penny Daniel Novotný pak potvrdil, že lokalita Valašské Meziříčí je jednou z mnoha. „Zatím však k případné realizaci tohoto kroku neexistují žádné další konkrétní informace," poznamenal Daniel Novotný.