Stavba nového logisticko-montážního centra bude totiž dokončena ještě do konce letošního roku. Koncem minulého týdne byl položen základní kámen stavby.

Současné dění kolem valašskomeziříčské společnosti PWO vyvolalo optimismus zejména mezi nezaměstnanými.

„Znamená to naději, že po více než třech letech získám práci. Doufám, že se mi to podaří," vyjádřil se osmadvacetiletý Patrik Novosad z Valašského Meziříčí.

Nové pracovní pozice valašskomeziříčské­mu Úřadu práce odlehčí. Ten v současné době totiž eviduje přes dva tisíce uchazečů o zaměstnání. „Pokud opravdu dojde k naplnění prognóz, pak to rozhodně ve statistikách projeví," prozradila nedávno Valašskému deníku ředitelka pobočky Úřadu práce ve Valašském Meziříčí Hana Votavová.

Poklepáním na základní kámen však nebyla zahájena jen stavba nových výrobních prostor k rozšíření výroby pro automobilový průmysl. Společnost PWO se totiž v následujících třech letech chystá ve Valašském Meziříčí proinvestovat 25 milionů eur.

„Pro nás je tento záměr velmi významný. Chceme být stabilním partnerem pro naše město, naše zaměstnance a chceme jim nabídnout kvalitní práci a dobrý výdělek," vyjádřil se předseda představenstva PWO Czech Republic Vít Valíček.

Částka 25 milionu eur je pro region suma nebývalá. Promítne do všech oblastí života města.

„Když končila společnost Schott Solar, tak jsem si dovolil předpovědět optimistickou prognózu do budoucnosti. Věřil jsem tomu, že valašskomeziříčský region má na to, aby se z odlivu tolika pracovních míst v krátké době vzpamatoval. Záměr společnosti PWO mou prognózu potvrzuje. Jsem přesvědčen, že tak tomu bude i v dalším období," řekl starosta města Jiří Částečka (ODS).

Společnost PWO patří mezi přední světové vývojáře a výrobce kovových součástí a systémů. Působí v České republice od roku 2005. Mezi hlavní odběratele PWO patří některé značky skupiny Volkswagen, Volvo, BMW, Ford a další automobilky. Společnost vyrábí díly i pro českou Škodovku a v současné době dává ve Valašském Meziříčí práci okolo 420 zaměstnancům.