Stejně jako poprvé v loňském roce, i letos chce nabídnout placenou stáž až deseti studentům. Do projektu s názvem „HP TRONIC podporuje nadané" plánuje vložit 1,2 milionu korun.

„Se studenty vysokých škol spolupracujeme již delší dobu formou praxí. Stipendijní program představuje významný posun v jejich motivaci. Zatímco stáže v tuzemských firmách nejsou zpravidla spojeny s finanční odměnou, v našem programu mohou ti nejlepší dosáhnout na stipendium ve výši až 10 tisíc korun měsíčně. Navíc se dostanou do kontaktu se zkušenými manažery, budou se podílet na důležitých úkolech a vyzkouší si reálné činnosti a projekty, mohou prosadit a realizovat vlastní myšlenky a nápady přímo v praxi. Chceme tak i po loňské dobré zkušenosti pokračovat ve spolupráci s mladými talentovanými lidmi, přilákat a vychovat si „mladou krev" s možností pokračující spolupráce po ukončení studia a podpořit rozvoj firemních aktivit ve vybraných oblastech," uvedl generální ředitel společnosti HP TRONIC Daniel Večeřa.

Stipendia jsou určena studentům vysokých škol se specializací na marketing a informační technologie. Letos je nově možné zapojit se také do projektů souvisejících s designem, personálním marketingem či zahraničním obchodem. Podmínkou je účast v programu alespoň po dobu jednoho roku v rozsahu minimálně 15 hodin týdně. Praxe bude probíhat převážně v sídle firmy ve Zlíně.

Společnost přijímá přihlášky ke stipendijnímu programu do začátku dubna, registrace je možná na webové adrese http://www.hptronic.cz/uvodni-strana.html, kde jsou také uvedeny podrobné informace o požadavcích na uchazeče.

Společnost HP TRONIC patří k předním tuzemským obchodníkům s elektronikou. Provozuje mj. síť elektroprodejen Euronics, vlastní e-shopy Kasa.cz a HEJ.sk. Do skupiny HP TRONIC patří také komplex hotelů Resort Valachy ve Velkých Karlovicích a rovněž společnost ETA. Firma sídlí ve Zlíně a v současné době zaměstnává téměř 1 400 lidí.