Silničáři vyzývají motoristy ke zvýšené opatrnosti a snížení rychlosti jízdy při objíždění techniky, která sečení trávy zajišťuje a probíhá i na nepřehledných místech.

„Trávu sečeme každoročně kolem všech krajských silnic,“ uvedl ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý. 

„Letos máme na tuto činnost vyčleněno v rozpočtu 18 milionů korun,“ dodal.

Během vegetačního období se plánují dvě seče. Tyto práce zajišťují na území všech čtyř okresů Zlínského kraje pracovníci organizací Správa a údržba silnic.

S první sečí začali v polovině května. Druhá seč začne v srpnu a potrvá až do podzimu.

„Sečení trávy podél silnic probíhá zpravidla tak, že silničáři provedou nejdříve jeden pokos na šířku sekačky, kterým se poseče vzrostlá tráva u krajnice. Později se silničáři na stejné místo vracejí a sečou trávu také v příkopech nebo na silničním pozemku na šířku dvou pokosů,“ upřesnil provozně technický náměstek ŘSZK Radek Berecka.

Silničáři vyzývají řidiče k ohleduplnosti a opatrnosti při objíždění techniky, která zajišťuje sečení.

„Musíme zajistit sečení trávy i v nepřehledných úsecích. Řidiči ostatních vozidel tam musejí výrazně snížit rychlost a zvýšit pozornost, aby nebyla ohrožena bezpečnost. Na provádění prací jsou řidiči předem upozorněni značkami,“ poznamenal Radek Berecka. 

Ilustrační foto
Most uzavřou téměř na půl roku
Oslavy Dne otců v parku u zámku Kinských ve Valašském Meziříčí; neděle 16. června 2019
Den otců přišly do zámeckého parku oslavit celé rodiny