Město za novou smuteční obřadní síň zaplatí necelých 24 milionů korun.

„Město si důstojnou obřadní síň zaslouží. Současná smuteční síň je zastaralá a nevyhovuje kapacitně, esteticky ani provozně,“ netajil starosta města Robert Stržínek. Výstavby smuteční síně se ujme ostravská společnost MH Stavby.

„Původně jsme počítali s náklady 30 milionů korun. Soutěží se nám podařilo snížit cenu na necelých 24 milionů,“ prozradil starosta. Doplnil, že město stavbu zaplatí během dvou let.

Jiří Čunek rezignoval na úterním zasedání zastupitelstva 11. dubna 2017 na post starosty a zastupitele města Vsetín. Jako svého náhradníka do zastupitelstva určil Jiřího Růžičku.
VIDEO: Jiří Čunek: konec starostování. Už jen kraj a Senát.

„Patnáct milionů zaplatíme v letošním roce, zbytek pak v roce následujícím,“ vysvětlil Stržínek.

Nová obřadní smuteční síň bude mít kapacitu 200 lidí, z toho minimálně 50 míst k sezení. „Nebude chybět samostatně přístupná místnost pro pozůstalé s přístupem ke sklem oddělenému prostoru pro vystavení zemřelého,“ přiblížila mluvčí města Renata Votrubová.

„Vznikne i nové kolumbárium s počtem 234 míst a nové místo pro vsypovou louku,“ doplnila mluvčí. Nová smuteční síň bude bezbariérová, tudíž přístupná i imobilním lidem.

Fanoušci vsetínských hokejistů. Ilustrační foto.
Postup je blízko. Vsetínu stačí jakákoliv výhra v základní hrací době