Nákupní středisko má vyrůst v místě nynějšího meziříčského autobusového nádraží v centru města. Místní lidé zásadně nesouhlasí.

„Jsme přesvědčeni, že neustále přijíždějící a odjíždějící zákazníci by zkomplikovali již tak špatnou situaci na ulici Zašovská a přiléhajícím kruhovém objezdu na ulici Vsetínská," píší v dokumentu adresovaném starostovi města Robertu Stržínkovi, radním a zastupitelům členové petičního výboru Helena Skýpalová, Markéta Hašová a František Veverka. Podle nich patří obdobné typy marketů za město a ne do jeho středu.

Odpůrci připomněli, že proti stavbě nákupního střediska ve stejné lokalitě už lidé i podnikatelé sepsali petici v prosinci 2001, v lednu 2002 i dubnu 2005. Podepsaly je stovky lidí. Pod nejnovější podpisy také rychle přibývají.

„Žádáme, aby město využilo všechny možné zákonné prostředky a stavbu marketu v této lokalitě nepodpořilo," vyzvali v ní radnici Meziříčané.

Kvůli stavbě má jít rovněž k zemi řada stromů, některé s obvodem kmene přesahujícím dvě stě centimetrů. To je trnem v oku také ochráncům přírody.

„Zlikvidování vzrostlé zeleně, vytvářející velké množství kyslíku, je jednoznačně aktem sobecky namířeným proti lidem a dalším vážným poškozením životního prostředí," zdůraznila za výbor Českého svazu ochránců přírody Valašské Meziříčí Yveta Pončíková.

Podle ní by měla radnice investovat do kvalitního právního zastoupení a postavit se investorům.

„Najde-li zastupitelstvo v sobě mravní sílu a postaví se čestně a otevřeně proti pochybnému podnikatelskému záměru?" položila otázku Yveta Pončíková.

Zastupitelé už se možnou stavbou Penny Marketu na svém zasedání zabývali. Město ale zřejmě tahá za kratší konec. Pozemek, kde by se mělo stavět, mu totiž nepatří.

„Vlastní jej soukromá společnost. A ta se rozhodla postavit na jeho části supermarket," krčil rameny starosta Robert Stržínek. Radnice podle něj nemá možnost soukromému investorovi na jeho pozemku nic diktovat.