S útokem za použití džberových stříkaček, jak ho společně předvedli v sobotu 18. května v okresní soutěži na valašskomeziříčském letním stadionu, byla vcelku spokojená. „Nějaké chyby tam byly, ale to nejde vyloučit,“ zhodnotila jejich výkon. Kdysi hrávala florbal, nakonec však zjistila, že požární sport je pro ni ten pravý.

Při útoku se pochybení a nesouhra projeví možná nejvíce. Nepřeskočení celé délky příkopu, přetočení hadice, nesprávně uvázaný uzel, za všechno jsou trestné body.

„Vzhledem k jejich věku i k tomu, co mají natrénováno, je to bomba. Mladší žáci tuto disciplínu vůbec neběhají,“ pochválil své svěřence valašskobystřický trenér Martin Křenek.

Zato v družstvu Oznice vládlo po úvodním měření sil rozčarování.

„Udělali jsme hodně chyb,“ přiznal Marek Bětuňák, jenž velí devítičlennému týmu teprve týden. Přitom Oznice bývá favoritem a ozdobou hasičských soutěží.

„Loni z družstva odešlo kvůli věku šest dětí a pro jejich nástupce je mnoho věcí nových. Po útoku nás čekají ještě čtyři disciplíny. Při rozumných výkonech bychom mohli postoupit,“ věřil trenér Přemysl Sousedík.

V neděli se o postup do krajského kola, jež proběhne o druhém červnovém víkendu v Uherském Hradišti, utkali také dorostenci.

Rozkvetlá zahrada a komentované prohlídky v zámeckém parku v Lešné u Valašského Meziříčí
Kvetoucí azalky a rododendrony uvedly zámek v Lešné do nové sezony
Jonáškovo zábavné odpoledne v zámeckém parku ve Valašském Meziříčí
Návštěvníci meziříčského zámeckého parku si užili báječný víkend