Krátce před devátou hodinou vyrazili na první výlet v letošním roce po cyklostezce Bečva, do 40 kilometrů vzdáleného areálu Jadran v Oseku nad Bečvou.
„Vloni nás tu na startu bylo sedmdesát. Jenomže bylo krásně. Letos je asi pětadvacetičlenná účast vzhledem k počasí výborná. V jedenáct má pršet, doufám, že vody nebude moc a užijeme si to až do cíle“ řekl optimisticky za pořadatele Daniel Šulák.

Každý z přítomných cyklistů dostal na startu sportovní dárek v podobě čelenky a reflexního pásku. Ze zahájení nové sezony se těšil i pravděpodobně nejstarší účastník výletu Čenda Víta z Valašského Meziříčí. „Myslím, že jsem nevynechal žádný ročník. Už se těším, hlavně aby nezačalo sněžit, mám přezuté letní gumy,“ vtipkoval před startem Víta.

NÁVRH. Nové koupaliště by mělo Zubřanům sloužit už v létě 2018, areál by měl nabídnout i tobogan či prostory pro relaxaci.
Referendum v Zubří nebude, chystá se petice

K pelotonu, který odstartoval v Meziříčí, se během cesty postupně přidávali v Tovačově, Přerově a Hranicích další vyznavači cyklistiky. V cíli, kterým byl areál Jadran v Oseku nad Bečvou čekal na sportovce informační stánek cyklostezky Bečva, soutěžní kvízy pro děti a další soutěže s BESIP. Pro unavené cyklisty připravili pořadatelé autobus, který je odvezl zpět do Valašského Meziříčí. „Jsem zvědavý, kolik borců nakonec této služby využije. Zatím to vypadá, že většina pojede zpátky po svých. Máme přihlášeno pouhých dvanáct,“ řekl ještě před startem Daniel Šulák.