VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pekařka: S velkými konkurenty bojujeme originalitou

Rožnov pod Radhoštěm, Střítež nad Bečvou - Mezi většími firmami zvučných jmen se na Pekařské sobotě ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm rozhodně neztratili ani malé rodinné pekárny a jednotlivý pekaři.

21.7.2008
SDÍLEJ:

Na setkání pekařů v Rožnově pod Radhoštěm přijelo 21 pekařů a firem z ČR i Slovenska.Foto: DENÍK/Michal Burda

Jednou z nich byla i Miroslava Hlaváčová ze Stříteže nad Bečvou. Se svými většími konkurenty „bojuje“ zejména originalitou svých výrobků.

„Co do velikosti klientely se s velkými pekárnami samozřejmě nemůžu měřit,“ přiznává pekařka. Zákazníky do své pekárny láká především na tradiční výrobky. „Myslím, že můžu říct, že máme moc dobré domácí frgály nebo vdolečky. Snažím se péct tak, jak to dřívě dělaly naše mamky například na oslavy a svatby,“ prozradila svůj recept Miroslava Hlaváčová.

Důležitý je podle ní také výběr ingrediencí. „Já se například vyhýbám jakýmkoliv umělým tukům. Dělám všechno z másla,“ vysvětlila pekařka. Také recepty na své pochoutky nehledá ve vyhlášených a známých kuchařkách. „Hledám spíše takové, podle kterých doma ženské běžně pečou a pak si je třeba na lístečcích předávají v práci,“ odhalila zdroj své inspirace Hlaváčová.

Aby její firma fungovala, musí se pekařka lidově řečeno „hodně ohánět“. V pekárně tráví každý pracovní den přibližně deset hodin. „Když ale peču na svatbu, oslavu nebo je třeba zrovna čas Vánoc, bývám v pekárně i v noci,“ přiznává Miroslava Hlaváčová.

Při Pekařské sobotě v rožnovském skanzenu se její výrobky v silné konkurenci rozhodně neztratili. „Byli jsme tu poprvé a vůbec jsme nevěděli, co máme čekat. Ale asi za dvě hodiny už jsme téměř neměli návštěvníkům co nabídnout. Zájem byl opravdu velký,“ pochvalovala si pekařka.

Autor: Michal Burda

21.7.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Vedoucí fyzioterapeutka Kroměřížské nemocnice Pavla Zemanová

ON-LINE: O bolestech zad i cvičení v práci

Primář neurologického oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně Jan Bartoník
2

Primář Bartoník: Neurologie je v současnost velmi dynamicky se rozvíjející obor

Plácli si. Srbové posílili Zubří. Podepíší dlouhodobé smlouvy

Definitivně stvrzeno. Jak Deník jako první informoval již minulý týden, srbští házenkáři pivot Danilo Durkovič (21 let) a spojkový univerzál Miloš Jevtovič (27 let) posílí Zubří.

Horčička: Ve Vsetíně se chytalo špatně

Lákadlo? Prostě Vsetín! Na prestižní prvoligovou adresu se vydal i zkušený 38letý hokejový gólman Luboš Horčička, jenž naposledy hájil klec Přerova. „Když se ozval Vsetín, byl jsem rád a víc nabídek jsem neřešil,“ vykládal včera odpoledne Horčička, který prošel spoustou štací.

Na padělané recepty si vyzvedla léky, pátrá po ní policie

Po neznámé ženě, která si na základě padělaných receptů vyzvedla léky ve dvou lékárnách v Přerově, pátrá v těchto dnech policie. První případ se stal 20. června v 16.30 hodin v lékárně v Komenského ulici.

Pěstujeme olivy

I u nás se dají vypěstovat olivovníky. Můžete je mít i doma, vždyť naprosto nejlepší pro naše podmínky je jejich pěstování v květináčích. A tak se jich nebojte a pojďme společně na to.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení