Bude se odehrávat v městském parku a jeho okolí a má za cíl oživit lázeňskou historii Rožnova, tedy dobu v letech 1796 až 1939, kdy bylo město lázněmi světově proslulé.

Celkem 2 101 zpěváků a zpěvaček se ve čtvrtek 1. června dopoledne na Masarykově náměstí zapojilo do zpěvu písně Rožnovské hodiny.
FOTO, VIDEO: Rožnov je město zpěváků. Pyšní se novým rekordem

„Lázeňské promenádní koncerty Beskydského orchestru ZUŠ Rožnov a Stanley´s Dixie Street bandu z Kopřivnice, syrovátkové koupele, pivní pleťové masky, cvičení se vzduchoplavci nebo sluneční lázně. To vše na návštěvníky čeká,“ vyjmenoval mluvčí rožnovské radnice a zároveň autor pořadu Tomáš Gross.

Součástí programu budou také komentované lázeňské vycházky na kopec Kozák k „hřibu“ a na Karlův kopec k Jurkovičově rozhledně. „Návštěvníci si mohou zahrát i pétanque nebo zamířit do inhalatoria,“ doplnil Gross.

V dobovém kostýmu dostanete slevy na vstup

Pro hosty jsou připravené pamětní listy i mapy s lázeňskými stezkami. Dobovou atmosféru doplní parní vlak, kterým se mohou zájemci dopravit z Valašského Meziříčí. „Vyjíždí v 9.10 a v 13.10 hodin,“ informoval mluvčí. Ti, kdo na akci dorazí v dobových kostýmech, mají zdarma vstup na Jurkovičovu rozhlednu a padesátiprocentní slevu do areálu Dřevěného městečka, které si rovněž připravilo zvláštní program.

„Návštěvníci mohou zavítat do stylové cukrárny i valašské hospody,“ prozradila mluvčí Valašského muzea v přírodě Pavlína Polášková. O hudební doprovod se postará swingové Lam trio z Frenštátu pod Radhoštěm. „V Billově domě budou komentované prohlídky o rožnovském lázeňství,“ doplnila. Program akce je vyvěšený na webových stránkách města Rožnov. Začátek je v 10 hodin.

Skanzen v Rožnově pod Radhoštěm. Ilustrační foto.
Valašské muzeum v přírodě letos nabídne přes čtyřicet akcí

Básník Svatopluk Řičánek prozradí, o čem voní vínoNáměstí T. G. Masaryka v Rožnově ožije v sobotu druhým ročníkem Rožnovského festivalu vína. Ochutnávky a nákup vín a jiných dalších specialit doprovodí zábavný program. „Ve třináct hodin začne program O čem voní víno, jehož protagonistou je básník, vinař a herec z Pavlova Svatopluk Řičánek,“ prozradila ředitelka Lenka Vičarová. O hudební doprovod se v dopoledních i odpoledních hodinách postará hudební uskupení Gramophon brothers ze Slovenska. Festival začíná v 10 hodin.