Ve Vsetíně začala očekáváná rekonstrukce nadjezdu Pionýrů.

UZAVÍRKY: PĚT MĚSÍCŮ JEN VE DVOU PRUZÍCH

Přes zimu bude celý nadjezd pro dopravu otevřený. Na jaře příštího roku zahájí firma stavební práce na zbylých dvou jízdních pruzích.
Opravy této důležité dopravní tepny, která spojuje vsetínské části Rokytnice a Rybníky a přivádí do centra města dopravu ze Zlína a Valašského Meziříčí se neobejdou bez částečných omezení a uzavírek. Vždy pět měsíců v roce budou mít řidiči k dispozici pouze jeden jízdní pruh v každém směru.

Nadjezd Pionýrů ve Vsetíně z roku 1979 čeká celková rekonstrukce za 100 milionů korun.
Nadjezd ve Vsetíně přijde na 100 milionů korun

MOTORISTÉ HLEDAJÍ JINÉ CESTY DO ZAMĚSTNÁNÍ

S dopravními komplikacemi počítá Karel Kasálek, který do Vsetína denně dojíždí ze Zlína za prací.

„Chápu, že je potřeba to opravit, jen je trochu nešťastné, že se to sešlo s opravami v Ústí. Tím se mi zavřela cesta přes Polanku. Naštěstí mám ještě možnost do práce přes Kašavu,“ vysvětlil Kasálek.

Během prací rozebere stavební firma stávající cestu až na izolační vrstvy.

„Bude se opravovat izolace, betonové části a položí se nová vozovka za použití tichého asfaltu,“ vysvětlil Bronislav Malý, ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje, které je investorem oprav.

V Ústí se kvůli opravě silnice tvoří kolony, díky lépe řízené dopravě jsou dnes podstatně kratší.
V Ústí se tvoří kolony, řidiči si stěžují

Opravy se budou týkat i spodní části mostu. Tyto práce budou důvodem k uzavření parkovišť, která jsou pod mostní konstrukcí. Podle ředitele Malého však budou parkoviště uzavírat postupně podle průběhu oprav.

Kromě oprav samotného mostu počítá projekt s rekonstrukcí veřejného osvětlení. Firma postaví nové sloupy a nainstaluje moderní svítidla. Projekt zahrnuje i napojení stávajících chodníků na chodníky na nadjezdu.

„Osvětlení a chodníky jsou investice, na kterých se podílí město Vsetín částkou šest set padesát jedna tisíc korun plus DPH,“ vypočítala mluvčí radnice Adéla Kousalová.

Všechny práce skončí v září 2018 a vyjdou dohromady na dvaadevadesát milionů korun.

„Jde o dlouho očekávanou a nákladnou investici a jsme rádi, že i přes roční zpoždění už opravy začaly. Naší snahou při jednání s Ředitelstvím silnic Zlínského kraje bylo co nejkratší uzavření mostu a co nejmenší omezení dopravy,“ uvedl k rekonstrukci místostarosta Tomáš Pifka.

„Věříme, že dopravní omezení v podobě uzavření vždy jen poloviny nadjezdu nebude mít pro dopravu ve Vsetíně fatální důsledky,“ uzavřel Pifka.

Bionickou protézu předvedla sedmnáctiletá studentka obchodní akademie Kamila Šabršulová ze Vsetínska, která se bez pravé ruky již narodila.
Dívka z Valašska se díky štědrosti dočká bionické ruky