„Vybrat z nabídky webových stránek ty nejlepší nebylo vůbec jednoduché," zhodnotil předseda poroty, poslanec a krajský radní Petr Gazdík.

Letos se v regionu do soutěže přihlásilo 29 měst a obcí, soutěžilo také 23 elektronických služeb, což je v přepočtu na celkový počet měst a obcí v kraji (307) nejvyšší účast ze všech krajů.

Vsetín není v soutěži žádným nováčkem. Krajské kolo vyhrál už několikrát. Přesto pro něj bylo další vítězství příjemnou odměnou.

„Vzhledem k vysoké konkurenci je to výborný výsledek. Porotci ocenili zejména kvalitu a rozsah poskytování mediálního servisu," míní mluvčí radnice Adéla Kousalová.

Čtěte také: Audit Deníku: Valaši jsou pro vyšší přídavky na děti

Velkou radost měli z prvenství v Horní Lhotě. O správu a aktualizaci webu obce se stará Michal Maňas a Monika Boráňová. Vítězství je podle starosty Josefa Šenovského jejich zásluhou. „Snažíme se přinášet návštěvníkům stránek aktuality a současně věci archivní prostřednictvím fotodokumentace a videí. Do stránek překlápíme i zprávy obecního infokanálu a máme ohlasy, že je sledují také krajané žijící jinde," těší starostu.

Valašské Klobouky bodovaly s pocitovou mapou města, kterou mají na svém webu v provozu rok. Díky ní radní vědí, kde se cítí obyvatelé dobře a bezpečně a naopak. Pocitová mapa vznikla díky zapojení občanů na veřejném fóru a během online mapování.

Čtěte také: Osmdesátiny Zbrojovky slaví ve Vsetíně výstavou

„Webové stránky jsme obnovili vloni a snažíme se o to, aby byly atraktivní a uživatelsky přívětivé. Velice nás těší, že naše aplikace získala prvenství," uvedla mluvčí města Lenka Zvonková s tím, že pocitová mapa slouží mimo jiné jako podkladový materiál při tvorbě investičních záměrů a projektů města.

Soutěž Zlatý erb organizuje ve spolupráci s jednotlivými kraji a dalšími partnery spolek Český zavináč. Výsledky celostátního kola ve všech kategoriích soutěže budou vyhlášeny v Hradci Králové 3. dubna.

Čtěte také: Oprava nadjezdu Pionýrů ve Vsetíně začne v dubnu, řidiče čeká omezení