Všesvatský jarmark se koná na Masarykově náměstí v pátek a sobotu. Po oba dny více než stovka prodejců nabídne tradiční jarmareční zboží jako kytice, květinové vazby, keramiku, svíčky, sýry, perníčky, masné výrobky, občerstvení a mnoho dalšího. „Postaráno bude i o nejmenší. Pro děti připravíme například stánek s tvořivými dílničkami," prozradila Lenka Vičarová, ředitelka pořádajícího T klubu kulturní agentury.

K jarmarku patří i hudebně-kulturní program. „Na pódiu na náměstí se představí děti z rožnovské Základní školy 5. května, cimbálové muziky Polajka a Radhošť, swingový orchestr Swingtime band z Frenštátu, rožnovský písničkář Ptakustik s kapelou či hudební skupina Vagaband z Valašského Meziříčí," vyjmenovala Lenka Vičarová.

V Janíkově stodole ve Valašském muzeu v přírodě vrcholí o víkendu výstava Úroda z polí, zahrad a sadů aneb Valašský hortikomplex. Výstava potěší především zahrádkáře či drobné pěstitele. Představuje odrůdy dříve i dnes pěstované nejen na Valašsku. „Její součástí jsou odborné poradny členů Českého zahrádkářského svazu nebo přednáška o pěstování a řezu vlašských ořešáků," doplnila mluvčí muzea Pavlína Polášková.

Komu po jarmarku či návštěvě muzea zbydou síly, může se vydat na Jurkovičovu rozhlednu nad městem otevřenou v sobotu i v neděli od 10 do 16 hodin či na výšlap nebo cyklovýlet na Pustevny, k soše Radegasta a na Radhošť.