„Na rampu si občas zajedu, je to fajn odreagování. Zároveň je to změna oproti klasickému zimnímu lyžování," řekl čtyřiadvacetiletý Pavel Kocurek ze Vsetína.

Nadšenci mají v současnosti k dispozici dvě rampy. „Menší pro jednoduché skoky a větší pro ty složitější, třeba dvojitá salta. Velkou výhodou skákání do vody je, že se na rampách dají trénovat nové skoky a to by z bezpečnostních důvodů na sněhu nešlo," řekl pro regionální televizi správce centra Lukáš Mikula.

Součástí centra je také skateová rampa nebo velká trampolína. „Snažíme se postupně vybudovat místo, kde budeme trénovat nové skoky, zlepšovat si fyzičku a bavit se," dodal Mikula.

Všechno vybavení potřebné ke skokům do vody se dá půjčit přímo na místě. „Vlastně stačí jen plovací vesta, lyže nebo snowboard a boty. Když je zima, doporučujeme i neopren," upřesnil Mikula.

Návštěvníci areálu mohou mít štěstí na sportovní idoly. Na rampě trénují totiž občas olympionici. „Tři účastníci olympiády v Soči skutečně jezdí trénovat sem k nám na rampu," potvrdil správce. V centru se pořádají také tábory a soustředění pro děti. Na letošní léto je jich naplánovaných víc než deset. (ilm)