Pořadatelé připravili dvacet druhů guláše od hovězího, přes zvěřinový až po houbový. A že to nebylo jen o ochutnání jednoho vzorku potvrdil vsetínský gurmán Vladimír Hrbáček.

„Teď jsem si dal hovězí, který byl výborný. Nebyl moc zahuštěný moukou a to mám rád. Masa bylo moc, jsem spokojený. Dnes si dám ještě jeden, asi nějaký ostřejší, a zítra budu pokračovat,“ pochvaloval si Hrbáček.

Slovy chvály nešetřila ani jeho žena Anna.

Tesaři z firmy Teslice CZ začali v pátek 16. června 2017 s roubením "nové" chaty Libušín na Pustevnách.
Libušín se po třech letech vrací na Pustevny

„Vyzkoušela jsem maďarský, ve kterém je křen a beraní rohy. Je výborný. K tomu hraje příjemná hudba, je to fajn,“ usmívala se Hrbáčková.

Guláše připravoval tým šesti kuchařů pod vedením Přemysla Kříže a Tomáše Stixe. Většinou vařili hovězí, ale připravovali i jelení, dančí, hlívový, nebo žampionový.

„Vaříme v šesti kotlech najednou. Pořád to točíme. Celkem na to padne masa tak z jednoho býka. Letos jsme dost zmokli, ale v týmu je pořád pohoda, což je nejdůležitější. Musím poděkovat všem, hlavně Tomášovi, který je u guláše od začátku až po vydání,“ řekl Přemysl Kříž.

Řidička po nehodě nemohla ven z auta
Řidička po nehodě nemohla ven z auta

Gulášové hody nebyly jen o jídle. O hudební doprovod se postaraly kapely místní, přespolní i věhlasného jména. V pátek zahráli například Ivan Hlas Trio a skupina Fleret. V sobotu museli pořadatelé pro nepřízeň počasí zrušit koncert hlavního hosta kapely Abraxas.

„Usoudili jsme, že bude lepší kapelu odvolat. Ale fanoušci Abraxasu nemusí být smutní. Už teď máme domluvený náhradní termín, zahrají v Music clubu Na Lapači na podzim,“ prozradil za pořadatele Miroslav Vokulič.

Zámek Lešná u Valašského Meziříčí se v sobotu 17. června 2017 proměnil v pohádkovou říši
VIDEO: Zámek v Lešné se proměnil v říši pohádek