Výsledkem téměř třicetimilionových oprav bude moderní hotel s restaurací, wellness centrem a parkovištěm.

Rozhodnutí o tom, že je známý motorest v lukrativní oblasti poblíž turisticky oblíbených Čertových skal nutné opravit, padlo v loňském roce. „Skončil dosavadní nájemce a my jsme si řekli, že v takovém stavu, v jakém se momentálně nachází, už jej dál pronajímat nebudeme,“ informoval starosta Lidečka Vojtěch Ryza.

Motorest neodpovídá dnešním požadavkům

Motorest už podle něj absolutně neodpovídá požadavkům dnešní doby. „Mnoho zájemců o ubytování si při jeho prohlídce svůj zájem rozmyslelo a raději jeli dál,“ netajil starosta. Doplnil, že v nejžalostnějším stavu jsou především sociální zařízení.

Obec si během jara nechala zpracovat architektonickou studii. Ihned poté zveřejnila výzvu, jejímž cílem je nalézt nového provozovatele a zároveň investora, který se bude na rekonstrukci finančně spolupodílet. „Podmínkou pro výběr nájemce je stanovení výše procentního podílu na celkové ceně přestavby, která bude vycházet z realizační dokumentace a výběrového řízení,“ uvedl starosta Ryza.

Sedmadvacetiletý muž ze Vsetínska havaroval v neděli 7. května 2017 na čtyřkolce. Nadýchal 2,61 promile.
V silné opilosti havaroval se čtyřkolkou, přitom zranil spolujezdce

Vysvětlil, že svým podílem si nájemce předplatí nájemné na dobu dvaceti let. Výzva je aktuální do konce května, poté zasedne zastupitelstvo, které nájemce vybere. „S vítězem výběrového řízení chceme následně probrat veškeré detaily rekonstrukce,“ upřesnil starosta Ryza.

Když nebude investor, rozhodne referendum

Vedení obce už připravuje i varianty pro případ, že by na výzvu úřadu nikdo nereagoval. „Jedna z pravděpodobných možností je, že bychom v obci vyhlásili referendum, kde se bude vybírat ze dvou možností – prodat motorest v současném stavu, nebo jej opravit z obecních peněz a poté jej pronajímat,“ vyjmenoval Ryza.

V druhém případě by obec musela investovat téměř třicet milionů korun. To je podle starosty pro obecní kasu velký zásah, o němž by měli rozhodnout sami obyvatelé. Oprava motorestu by měla být hotová do konce roku 2018, starosta nicméně oznámil, že nechce nic uspěchat. „Naším cílem je zrekonstruovat motorest pořádně. Nechceme, aby tam vzniklo něco, o co nikdo nestojí, takže bychom rádi počkali na provozovatele a nebráníme se ani případné změně celé koncepce,“ uzavřel starosta Vojtěch Ryza.

Do budovy bývalého okresního úřadu ve Vsetíně se v úterý 9. května 2017 sjeli strážníci městských policií z Olomouce, Přerova, Rožnova pod Radhoštěm a Valašského Meziříčí. Nechyběli ani policisté a strážníci ze Vsetína.
Na úřadě tekla krev, policisté zachraňovali studentky