Případ mladíků z Valašska, kteří si minulý týden „hráli“ s mrtvým srncem, natáčeli se u toho a video pak zveřejnili na sociální síti, stále prověřují policisté.

Dva mladíci našli zvíře zřejmě už uhynulé. Nejprve se s ním fotili a pak je položili na přední kapotu auta. Video zveřejnili na sociální síti, kde se velmi rychle rozšířilo.

Za pár dní záběry viděly stovky tisíc lidí. A tisíce lidí počínání mladých ostře odsoudilo. Video už v této chvíli není nedostupné.

Kolona alegorických vozů projela Poličnou na úvod 46. ročníku tradičního Tarahunského poháru
Tarahuni přijeli tankem. Střílel konfety

POLICISTÉ VYHODNOCUJÍ VÝPOVĚDI AKTÉRŮ

Případ si převzalo obvodní oddělení policie ve Valašských Kloboukách. V této chvíli jsou policisté ve fázi prověřování. „Momentálně probíhají výpovědi aktérů případu. Do konce příštího týdne bychom měli být hotoví,“ informovala mluvčí policie Zlínského kraje Monika Kozumplíková.

Podle předběžných informací se jednalo o uhynulý kus.

„Pokud se to potvrdí, nedošlo k žádnému protiprávnímu jednání,“ dodala Kozumplíková. Podle myslivce a správce obecních lesů Francovy Lhoty Jana Brlici je chování mladíků amorální a neuctivé.

„Na ten kus neměli vůbec sahat. Mohl být skapaný, nebo nemocný. Neměli k tomu žádné oprávnění,“ konstatoval Brlica.
Postup při nálezu uhynulé zvěře popsal Brlica jasně. Vždy je třeba volat mysliveckého hospodáře, popřípadě policii, pokud dojde ke sražení zvěře a poškození auta. V případě naložení a odvezení zvířete z místa nálezu se jedná o provinění proti zákonu. „Myslivecká stráž vás může legitimovat, a pokud zjistí, že vezete mrtvý kus, prohlásí vás za pytláka,“ vysvětlil Jan Brlica.

SDÍLENÍ VIDEA SVĚDČÍ O MDLÉM DUCHU

Podle něj sdílení videa na veřejných sítích jen podtrhuje slabého ducha aktérů případu.

„Dnešní mládež se nudí. Přemýšlí nejvýš dvacet čtyři hodin dopředu. A pak své blbiny ještě zveřejní,“ kroutil hlavou Brlica.

Nad jednáním mladíků se pozastavil ipředseda Okresního mysliveckého spolku Michal Zubíček. „U zvěře tohle zákon neřeší. Odsouzení takového činu je na společnosti. V každém případě to svědčí o ubohosti lidí, kteří něco takového mohou udělat,“ uzavřel Zubíček.

Letošními mistry Valašského království ve stloukání másla jsou rožnovský starosta a tamní radní. Zbojnickou soutěž Od buka do buka zase v sobotu 5. srpna 2017 na 19. ročníku festivalu Jánošíkův dukát ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm vyhráli Peter Jánoš
Žinčice proložená pálenkou? Delikatesa!