„Zatím čekáme, co se bude dít na Slovensku, ale je možné, že část z nich teprve začne přicházet," míní krajský radní pro zdravotnictví Lubomír Nečas. Nedostatek sestřiček však podle něj alespoň ve Zlínském kraji nehrozí. Personální stavy v krajských nemocnicích jsou dle jeho slov zaplněny. Samotné nemocnice však podle svých vyjádření nadbytkem personálu rozhodně netrpí. Spíše naopak.

Chybí hlavně specialistky

Nejvážnější problém má v tomto směru největší zdravotnické zařízení v kraji Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně. Podle ředitele nemocnice Pavla Calábka shánějí sestřičky především na interních oborech, jako je dětské, kožní nebo plicní oddělení. Stejně tak však chybí sestry- -specialistky na oddělení intenzivní péče. Takto kvalifikovaných sester je na oddělení jen jedenáct z celkového počtu čtyřiceti čtyř sester, které zde pracují.

„Inzerovali jsme kvůli tomu ve slovenském tisku a taky monitorujeme situaci na Slovensku," uvedl ředitel nemocnice. Zatím se sice nedočkali zvýšení zájmu o práci, případným uchazečkám však nabízí některé benefity jako příspěvky na ubytování.

Pro samotné sestry však není situace vždy jednoduchá. „Sester je určitě málo, ale má to své důvody. Když přijdou absolventi škol, jsou jen ošetřovatelé. K tomu, aby mohli dělat sestry, musí studovat další tři roky," říká Michaela Chocholatá, zdravotní sestra z Kroměřížské nemocnice.

Další vzdělávání sice nemocnice podporuje, platy však k dalšímu profesnímu růstu příliš nemotivují. „Málokomu se chce ve dvaceti dál studovat kvůli místu, kde dostane jen o tři tisíce víc než prodavačka. Práce je to přitom často náročná a stresující," myslí si Michaela. Právě v Kroměříži, stejně tak jako ve Vsetíně, obtíže s hledáním nového personálu pociťují,

„Situace v Kroměřížské nemocnici je srovnatelná s jinými regiony. Máme dostatek zdravotnických asistentů, chybí nám ale registrované všeobecné sestry, které mohou pracovat bez odborného dohledu," uvedla Veronika Klímová z Kroměřížské nemocnice. Uherské Hradiště má sice personálu dostatek, ale podle slov tiskové mluvčí Dany Lipovské i tady vnímají hrozící nedostatek zdravotních sester jako nebezpečí do budoucna.

Zdravotnická zařízení hledají různé cesty, jak se hrozícím potížím vyhnout. Ve Vsetíně nabízí řadu výhod za fyzicky náročnou práci, možnost ubytování nebo dalšího vzdělávání.

„Spolupracujeme s místní zdravotnickou školou i dalšími institucemi a případné uchazeče o práci hledáme přímo mezi studenty," říká Martin Pavlica, náměstek pro personální řízení Vsetínské nemocnice. Podobné snahy rozvíjí i v Uh. Hradišti. „Navštěvujeme střední i vysoké školy, oslovujeme studenty a věnujeme se těm, kteří jsou u nás na praxi," popisuje mluvčí.

Autor: Ondřej Malíšek