Připomněla, že provoz na sjezdovce Horal skončil už uplynulý víkend. Důvodem je především úbytek návštěvníků na sjezdovce. „Sněhu na sjezdovce Razula je stále ještě dostatek pro kvalitní lyžování. Sezónu ukončujeme především pro slábnoucí zájem lyžařů. Je evidentní a pochopitelné, že v současném jarním počasí už většina lidí nemá na lyžování myšlenky a dává přednost cyklistice,“ vysvětlila Martina Žáčková. Ti, kdo na Razulu o víkendu dorazí, si budou moci zalyžovat za mimosezónní ceny.

Čtěte také: Valaška bude letos pro diváky atraktivní

V zimním středisku U Sachovy studánky v Horní Bečvě se letošní kapitola lyžování uzavře také tento víkend. Poslední akcí sezony budou lyžařské závody pro děti ve věku od 3 do 16 let. Akce má benefiční ráz. Jejím smyslem je podpořit Veroniku Fojtíkovou z Nového Jičína. Dívku, která se zranila na lyžích v zahraničí a je upoutaná na invalidní vozík. Pořadatelé závodů jí věnují polovinu ze startovného sobotního závodu.

Také U Sachovy studánky už pociťují znatelný úbytek zájemců o lyžování. Proto zde po dětských závodech už areál dále pro lyžaře udržovat nebudou. „Už se najezdili dost,“ poznamenal provozovatel areálu Antonín Tovaryš. Konec sezony oznámili v pátek 24. března na svých webových stránkách také provozovatelé sousedního střediska Rališka v Horní Bečvě.

Čtěte také: Vsetín začal finále gólovou rukavicí

Vleky se už minulý víkend definitivně zastavily také ve Ski areálu Karolinka. „Posledním lyžařským dnem sezóny byla nakonec neděle devatenáctého března. Z důvodu pokračujícího teplého počasí jsme se rozhodli plánované sobotní závody zrušit,“ uvedli provozovatelé areálu. Letošní sezona se však podle jejich slov podařila. „Po pár letech konečně byla taková, jaká má být. Sněhová, mrazivá a v mnoha dnech i slunečná.“

S odvoláním na aktuální počasí rozhodli ve čtvrtek o ukončení sezony také v areálu Synot Kyčerka ve Velkých Karlovicích. Na Kohútce v Javorníkách kvůli oteplení a malému zájmu lyžařů provoz omezili pouze na víkend, jezdí se od půl deváté do 14 hodin. V případě příznivého počasí středisko zvažuje provoz i o dalším víkendu.

Čtěte také: Bečvoch otevře sezonu vodákům