Stavební dělníci, kteří pracují na stavbě křižovatky na vjezdu do města, na silnici vedoucí do jmenované místní části umístili značky Zákaz vjezdu.

K nim dodatkové tabulky povolující průjezd pouze vozidlům stavby. Místním lidem tak ale zamezili v příjezdu auty k jejich domům. „Rozmístění značek není dobře uvážené. Znemožňují přístup k asi dvaceti pěti obytným domům," všiml si jeden z obyvatel místní části Háje Dušan Dvořák.

Místním tedy nezbylo než zákazové značky ignorovat a fakticky tak porušovat zákon. „Pokud by se objevili policisté a rozhodli se nás pokutovat, nenaděláme nic. Stejně tak pokud by do nás vrazilo vozidlo stavby, nikdo nám nic nedá," domýšlel možné důsledky Zubřan.

Obyvatelé Hájů proto hned o víkendu kontaktovali vedení zuberské radnice s žádostí o vyřešení vzniklého problému. V sobotu a neděli by se totiž ještě dala situace překousnout, ale v pondělí museli lidé do práce, někteří starší k lékařům a podobně.

Řešení bylo ke spokojenosti místních velice rychlé. Zástupce stavební firmy hned v pondělí zjednal nápravu. „Vyšlo najevo, že firma pouze umístila špatnou značku, ale už je to vyřešené," potvrdil v pondělí redakci starosta Zubří Lubomír Vaculín.

Skutečnost je taková, že zákazové značky se na silnici do Hájů objevily předčasně. Zákaz vjezdu na odbočku do místní části si totiž stavební práce vyžádají až na podzim. Tedy až ve chvíli, kdy bude vybudovaná jiná přístupová cesta.

Starosta Vaculín zároveň upozornil, že skončilo zásadní dopravní omezení na hlavní silnici, kde se buduje nová křižovatka. Kvůli té se muselo posunovat koryto řeky Bečvy. „Semafory už jsou stažené. Provoz na hlavní cestě je dvojsměrný," řekl Vaculín.

Zajímavostí je, že svá úskalí má také další stavba v jen pár kilometrů vzdáleném Rožnově pod Radhoštěm.

Zatímco v Zubří šlo jen o špatně postavenou značku, v Rožnově musí přestavět křižovatku. Posudek totiž potvrdil, že současná podoba nesouhlasí s projektovou dokumentací.