Letos návštěvníky Dne Země čeká hned několik novinek. V odpoledních hodinách bude připravený program pro starší děti a dospělé. Ve 14 hodin začne v parku Jarmark pro Zemi a Festival pro Zemi. „Na Festivalu pro Zemi přislíbily účast místní kapely Docela, NoCa, Dareband, Žamboši, duo Dušan Trličík a Pavel Ptáček," uvádí Pavel Bartoň, ředitel pořádajícího Střediska volného času Alcedo.

Na jarmarku dostanou prostor výrobci a prodejci, kteří zpracovávají regionální suroviny a pracují s přírodními materiály. Po celý den bude k dispozici káva, čaj a dobroty ve fairtradeové kavárně.

Ilustrační foto.
V Meziříčí zavedou od září městskou hromadnou dopravu zdarma

Dopolední program bude určený pro mateřské školy, tradičně se jej účastní na pět set dětí. Pro žáky základních škol a víceletých gymnázií Alcedo připravuje 6. ročník zábavné ekohry EKOUŠ 2017. „Společně s řadou vsetínských organizací, které se na programu podílejí, se budeme učit o významu vody v krajině, všímat si přírody ve městě. Nové téma, kterému se chceme věnovat, jsou potraviny, které jíme," dodává Jaroslav Hlinský z Alceda.

Ve Valašském Meziříčí letos Den Země oslaví ve čtvrtek 20. dubna. Související program bude připravený od 9 do 17 hodin v parku zámku Kinských. Akci pořádá Středisko volného času Domeček se Zdravým městem Valašské Meziříčí a dalšími organizacemi. „Letošní téma se zaměří na hledání odpovědi, kam patří člověk: ve společnosti, v přírodě a třeba i ve vesmíru," nastínila Alena Střítezská z meziříčské radnice.

Michal Šurý slavil postup do první ligy.
Vsetín opěvuje Šurého. Vážím si toho, vzkazuje gólman

Pro děti je připraven celodenní program s naučnou stezkou, hrami, kvízy a pokusy. Odpolední program doplní vystoupení dětí ze Střediska volného času Domeček. V Rožnově pod Radhoštěm spojili mezinárodní akci Den Země s úklidem města. Děti, zaměstnanci firem i městského úřadu a široká veřejnost se do akce zapojí v pátek 21. dubna. „Zaměstnanci firmy Brose uklidí Průmyslový areál Tesla, na ulici 1. máje a sídliště Koryčanské Paseky se vrhnou pracovníci firmy ON Semiconductor a o úklid obou břehů Rožnovské Bečvy se postarají děti ze Střediska volného času Rožnov," vyjmenovala místostarostka města Kristýna Kosová. Úklid proběhne za každého počasí.

Zastupitelé města Vsetína schválili na zasedání v úterý 11. dubna 2017 koupi areálu, kde stojí bývalý fotbalový stadion na Ohradě.
Město koupí chátrající stadion. Až pak najde využití

Zájemci z řad veřejnosti, kteří se jej chtějí zúčastnit, si mohou v pátek v 8 hodin vyzvednout na městském úřadě ochranné pracovní pomůcky. V městském parku připravili pořadatelé od 9 do 13 hodin pohybové hry a soutěže a také prohlídku popelářského vozu. Členové Českého svazu ochránců přírody Radhošť a pracovníci Správy CHKO Beskydy připravují v parku témata Příroda Rožnova a Přírodní zahrady a Městské lesy Rožnov pak workshop lesní pedagogiky.