Žádají v ní nejenom zajištění parkování v blízkosti jejich obydlí. Ale také vybudování nových míst.

Petici podepsalo třiatřicet obyvatel uvedeného domu v sídlišti Křižná. Problém se lidé snaží řešit už od roku 1987. Tehdy byl i na části parkoviště před domem vybudován blok obchodů. „Často nezbývá než parkovat na místech, kde to dovoleno není. Většinou jsme pak pokutováni," posteskla si Marie Kašparová

Obdobně situaci vnímá také Vladimír Kocourek. „V poslední době jsem byl pokutován již několikrát. Strážníci mě považují za známého přestupkáře a dávají mi vyšší pokutu," vyjádřil se.

Strážníci valašskomeziříčské Městské policie potvrzují, že neukázněné řidiče při porušení pravidel v této části města skutečně pokutují. Upozorňují přitom na to, že lidé mají kde parkovat. Jen to není přímo před jejich domem. „My pouze děláme svoji práci," reagoval na dotaz Valašského deníku strážník Vlastimil Musil.

Petice upozorňuje na skutečnost, že na daném místě schází minimálně dvě desítky parkovacích míst. Jejich zřízení je však v současné době zejména z technických důvodů nemožné. „Řešením je úprava parkovacího režimu. Například tak, že na nedalekém parkovišti, kde je šedesát míst, nebudou obyvatelé těchto domů platit," vyjádřil se vedoucí odboru komunálních služeb Městského úřadu ve Valašském Meziříčí Václav Chajdrna.

Parkování ve Valašském Meziříčí je dlouhodobý problém nejen v této části města. Pro obyvatele ulice Krátká se ale radnice nová místa na parkování vybudovat chystá. „Při plánované modernizaci sídliště tu zřídíme čtrnáct. K dispozici budou už v příštím roce," uvedl Václav Chajdrna. Nejhorší situace s parkováním ve Valašském Meziříčí je v sídlišti Vyhlídka II. Tady proto radnice připravuje výstavbu nové parkovací plochy s kapacitou přibližně 300 míst.