Podle ředitelky Charity Vsetín Věry Dulavové se slavnostního požehnání zúčastnilo pět set dětí. Přijely ze Vsetína a okolních vesnic, ale i ze vzdálenějších míst. Z Valašského Meziříčí, Valašských Klobouk, Slavičína, Uherského Hradiště nebo Zábřehu na Moravě.

„Vůbec jsme nečekali takový zájem, přijelo dvakrát více dětí, než jsme původně plánovali. Ale ten nápor se nám podařilo zvládnout," neskrývala radost Dulavová.

Po skončení bohoslužby připravili organizátoři pro děti i dospělé účastníky prohlídku vsetínského zámku a občerstvení na Maštaliskách.

„Ráda bych, aby dnešní požehnání posloužilo jako pozvání a povzbuzení k účasti na blížící se Tříkrálové sbírce," řekla ředitelka Charity Vsetín, která v našem městě a okolí sbírku organizuje.

Tříkrálová sbírka se uskuteční od 6. do 9. ledna. Zhruba třicet skupin koledníků vyrazí do ulic hlavně v pátek a v sobotu dopoledne. V neděli budou maximálně dvě skupinky koledovat kolem vsetínských kostelů. V pondělí obejde jedna skupina úřady a instituce ve Vsetíně.