Dnešní klubovna v budově základní a mateřské školy nesplňuje požadované nároky.

„Klubovna je v havarijním stavu, praskla tam voda, podmínky jsou nevyhovující. V současné době nemáme ve vesnici místnost, která by poskytovala potřebné zázemí pro obyvatele. Proto jsme požádali o dotaci a sál o ploše devadesát metrů čtverečních i sociální zařízení a ostatní zázemí opravíme," řekl starosta Kladerub Miloš Konečný.

Opravy, se kterými se začalo v květnu, zahrnují stavbu nových sociálních zařízení včetně sprchových koutů, nové zařízení kuchyně, rozvody elektřiny, vody a odpadů, rekonstrukce podlah i nové omítky a obložení. Do sálu pořídí obec také projektor.

Studenti Střední průmyslové školy stavební ve Valašském Meziříčí se zapojili do celostátní soutěže s názvem Stavby z vlnité lepenky. Na fotografiích jsou se svými výtvory.
Mladí stavaři vytvořili originální modely z lepenky

Po opravě bude sloužit klubovna i se zázemím místním spolkům. „Určitě ji využijí sportovci, myslivci, hasiči, děti i spolek přátel školy. Budeme tady pořádat kulturní akce, oslavy, školení, semináře i výstavy. Bude tu místo pro zájmové kroužky i kino. Sál využije široká veřejnost, třeba ženy tady budou cvičit aerobic a podobně," nastínil využití klubovny Miloš Konečný.

Opravu vítají i kladerubští myslivci. V poslední době se museli spokojit s náhradním místem, které však kapacitně nedostačuje. „Že opraví klubovnu a my ji můžeme znova využívat, je výborná zpráva. Zase budeme mít kde pořádat výroční a členské schůze. Pronajímat velký sál nás stojí zbytečné peníze. Klubovna je ideální, její opravu vítáme," pochvaloval si předseda myslivců Josef Martinák.

V úterý 23. května předali zástupci a hráči fotbalového klubu FC Vsetín výtěžek ze sbírky zástupcům vsetínské nemocnice.
Vsetínští fotbalisté předali dětskému oddělení nemocnice 30 000 Kč

Podle starosty Kladerub začnou hlavní práce o prázdninách. „Vše máme připraveno, stavební firma už zahájila práce. Ty hlavní proběhnou v červenci. Veškeré opravy dokončí dělníci v listopadu," informoval Konečný. Doplnil, že projekt počítá s investicí 920 milionů korun, přičemž čtyři sta milionů půjde z dotací Ministerstva pro místní rozvoj, zbytek z rozpočtu obce.