Novinkami pro letošní rok jsou změny v otevírací době a také možnost přístupu ke stavbě přímo z areálu Valašského muzea v přírodě.

„Rozhledna bude letos otevřena rovných šest měsíců," informoval mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross. Turisté sem mohou od 15. dubna do poloviny října zamířit denně vždy od 9 do 17 hodin. V červenci a v srpnu pak od 10 do 18 hodin.

Nově budou moci lidé letos přicházet k rozhledně i z areálu Valašské dědiny sousedního Valašského muzea v přírodě a naopak. „Návštěvníci mohou z rozhledny zamířit do muzea a vstupenky si zakoupit až na místě nebo po prohlídce Valašské dědiny vystoupat k rozhledně," vysvětlil Tomáš Gross.

Rozšíří se také sortiment nabízených propagačních předmětů, které mají přímou souvislost s rozhlednou. Ať už se jedná o turistické známky, vizitky, štítky na hole nebo pohlednice.

Jurkovičova rozhledna na Karlově kopci je vysoká 31 metrů. Vyhlídková plošina se nachází asi 19 metrů nad zemí. Město Rožnov nechalo stavbu zbudovat v letech 2010 až 2012 podle původních plánů slovenského architekta Dušana Samo Jurkoviče. Náklady na stavbu dosáhly 12,2 milionu korun. Vloni vyhlídku navštívilo více než 18 tisíc návštěvníků.