Někteří řidiči vnímají opravy a zdržení na silnici jako tragédii. Lubor Gášek z Velkých Karlovic ale opravy cest na Horním Vsacku jako problém nevidí.

Výjezdy z Karlovic si přeplánoval tak, aby jezdil maximálně dvakrát za týden. „Chápu, že denně dojíždějící můžou vidět problém. Ale daleko horší to bylo před lety, když v Karlovicích opravovali mostky. Šestikilometrový úsek, který zvládám za deset minut, jsem jel pětatřicet,“ vzpomíná Gášek.

V místě kde se v současné době odbočuje z hlavní cesty v Hovězí do místní části Hovízky, vznikne příští rok kruhový objezd.
Plánovaný kruhový objezd v centru Hovězí jitří vášně



Spíše z hospodářského hlediska ale nechápe například opravy povrchu silnice v Karolince. „Je více jiných a důležitějších míst na trase Vsetín Karlovice, kde by se mělo asfaltovat,“ myslí si Lubor Gášek.

Ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý považuje opravu úseku v Karolince za důležitou. „Jde o značně zatíženou silnici v důležité rekreační oblasti. Podle posledního sčítání dopravy projíždí Karolinkou denně téměř pět tisíc aut,“ upozornil Malý.
Doplnil, že kromě oprav výtluků a prosedlin a položení nové asfaltobetonové vrstvy spočívá rekonstrukce ve sjednocení šířky cesty na sedm metrů mezi betonovými obrubami. Projekt počítá také s úpravou zastávkových pruhů pro autobusy.

Jablůnka. Ilustrační foto.
Pokračování rychlostní silnice až za dva a půl roku



Obavy z oprav neskrývala Sylvie Janáčková, která v těsné blízkosti cesty v Karolince provozuje penzion. „Když jezdili s frézou, otřásal se celý dům. Hosté si platí za klid a čerstvý vzduch. Naštěstí situaci pochopili a žádné stížnosti nevznesli,“ oddechla si Janáčková. Opravy cesty v Karolince v délce 1,1 kilometru začaly v půlce července. Stavební práce v hodnotě 9,4 milionu korun ukončí dělníci do 20. listopadu letošního roku.

Daleko většího rozsahu je rekonstrukce téměř dvoukilometrového úseku v Huslenkách. Práce tady začaly v září minulého roku. Oprava cesty, propustků, stavba dvou nových mostů, odvodnění a další související práce vyjdou na více než šedesát a půl milionu korun. Vše bude hotovo do konce roku 2017.

Začíná demolice. Prastará hospoda musí ustoupit nové silnici.
230 let stará hospoda musí ustoupit silnici