Žáci se v soutěži museli probojovat přes školní, okresní a krajská kola. „Celkově jsme se soutěže účastnili už podruhé a není to náš první úspěch," prozradila ředitelka Základní školy Vyhlídka Daniela Miklová.

Studenti měřili své síly v několika disciplínách, v běhu na 60 a 100 metrů, skoku do dálky, plavání, skákání přes švihadlo, hodu medicinbalem, trojskoku z místa a dalších. Dvanáct valašskomeziříč­ských studentů se v konkurenci 600 žáků z celé republiky rozhodně neztratilo.

V soutěži družstev obsadila Základní škola Vyhlídka druhé místo z 35 škol. Krásného umístění dosáhli studenti i v soutěžích jednotlivců. První dvě místa v kategorii třináctiletých obsadily Berenika Ondruchová a Dominika Krčmářová. Na třetím místě se v kategorii dvanáctiletých umístila Nikol Hyjánková. Také Aleš Šubrt, Daniel Slovák, Ondřej Kadla a Nela Michutová se dokázali prosadit.

„Pro děti to byla i příležitost setkat se s významnými sportovními osobnostmi, například s paní Čáslavskou," doplnila ředitelka Daniela Miklová.

Výrazný úspěch valašskomeziříč­ských žáků nezůstal bez odezvy. „Byli jsme pozváni hejtmanem Zlínského kraje," informovala Miklová. „Pan hejtman nás přivítal, poblahopřál a poděkoval za vzornou reprezentaci kraje," doplnila.

Mladí sportovci si odnesli dárkové tašky s cenami a poděkování. Stanislav Mišák v pondělí osobně poděkoval žákům ze tří škol Zlínského kraje. „Věřím, že tento úspěch bude pro studenty povzbuzením do dalšího sportování," uvedl.

Projekt Odznak všestrannosti olympijských vítězů připravili olympijští vítězové v desetiboji Robert Změlík a Roman Šebrle. Cílem je dát žákům základních škol příležitost vyzkoušet si své sportovní začátky.