„Postupně uvaříme přes třicet druhů guláše. Kromě hovězí, vepřové a zvěřinové klasiky také třeba kančí, thajský, kuřecí, chilli con carne, ale též guláše z klokana, lamy nebo antilopy. Kdo maso nejí, vybere si z několika druhů vegetariánských gulášů,“ informuje šéfkuchař Petr Zahradníček.

Na programu budou také dvě už tradiční soutěže. V pojídání guláše na čas se utkají dobrovolníci z řad publika. Do druhého klání přípravy nejlepšího valašskomeziříčského guláše se mohou zapojit amatérští i profesionální kuchaři z města a okolí.

Soutěž sýrů.
Soutěž o nejlepší sýr vyhrála rožnovská Biofarma Horut



„Lákavý bude i hudební program. Návštěvníci si během tří dnů užijí na dvacet koncertů různých žánrů, od cimbálovky k popu a rocku,“ přislíbil pořadatel Emil Nečas. Hlavními hvězdami budou kapela Arakain, Imodium, Michal Hrůza nebo slovenské Iné kafe.

Brány Gulášfestu se otevřou každý den v 10 hodin za každého počasí. Vstupenka na celý festival přijde na 100 korun, do 16 hodin je vstup zdarma. Podrobnější informace jsou uvedené na webových stránkách www.gulasfest.cz a na facebookovém profilu Gulášfest Valašské Meziříčí.

Do programu devětatřicátého ročníku festivalu Rožnovské slavnosti zařadili pořadatelé na sobotní večer program s názvem Rožnove, město pod Radhoštěm.
VIDEO: Skanzen ožil tancem a zpěvem