V průběhu odpoledne vystoupil folklorní souboru Malý Radhošť a cimbálová muzika ZUŠ pod vedením Petra Valy. Děti z mateřské školy Radost představily přihlížejícím divadelní hru s názvem Sirotek z Radhoště.

Písničky o Rožnově a dramatické čtení Rožnove, Rožnove, mnoho roků máš, zazpívali a přečtli žáci místních mateřských a základních škol.

Závěr odpoledního programu v hudebním altánu patřil představitelům loutkového divadla Rolo, kteří pohádkou O Růžičce připomněli pověst o vzniku Rožnova.

Během celého odpoledne navštěvovaly hlavně děti desítky připravených stanovišť. Od počátku lákala výtvarná dílna s názvem Opletené stromy.

Horu Radhošť vzaly útokem tisíce poutníků.Cyrilometodějská pouť má svou tradici od šedesátých let minulého století. I letos se na ni vydaly tisíce poutníků. V Kapli svatého Cyrila a Metoděje se ve středu 5. července konaly tři bohoslužby.
VIDEO: Horu Radhošť vzaly útokem tisíce poutníků

„Viděla jsem to ve Francii a přišlo mi to zajímavé. Je to společenské, kdo přijde, půjčí si jehlice a vlnu, uplete kousek, mezi tím si, většinou pletařky, popovídají a naučí něco i děti,“ vysvětlila učitelka výtvarných kroužků ze ZŠ Sedmikráska Martina Sumcová. 

O velkém zájmu svědčily téměř neustále plné židle zkušených štrikujících babiček, ale i zvídavých a zkoušejících dětí.

„Dočetla jsem se včera v noci na internetu, že se tu bude plést venku. Sedla jsem dnes na vlak a přijela. Pletení je můj kůň, ani ne koníček. Bez toho bych se unudila. Pletu už přes padesát let,“ prozradila Oldřiška Kužílková, která přijela až z Přerova. 

Zdroj: DENÍK/Martin Mrlina

Plno bylo také u stanoviště společného bubnování. Mistr bubeník Pavel Kubeša v krátkých rychlokurzech učil děti zábavnou formou najít rytmus a použít správný úder.

Mladí sportovci se mohli vydovádět při florbalu, stolním fotbalu, pétanque, discgolfu a dalších hrách.

„Máme to ještě před sebou, před chvílí jsme přišli, ale je tu z čeho vybírat. Děti se těší na malování na obličej, hry i folklorní vystoupení. Vyrazili jsme hlavně kvůli dětem. Naše město slaví a nebudeme přece sedět doma,“ řekla hrdá Rožnovanka Andrea Halamíčková.

V neděli 2. července 2017 se v Lidečku konal osmadvacátý ročník Festivalu dechových hudeb.
Dechovky přilákaly do Lidečka stovky posluchačů