„Táta ji maloval mnohokrát. V kroji i v civilu. Když přijela na Soláň, vždycky přivezla dobrou náladu. Doufám, že jsi šťastně doletěla do nebe, že jsi tam s tátou a že tě namaloval jako anděla s velikými křídly," obrací se k portrétu dcera valašského malíře, herečka Drahomíra Hofmanová.

Zdroj: DENÍK/Martin Mrlina

Kolem obrazu se na čestné stráži střídají tanečníci souborů Vsacan a Jasénka. Obklopení bezpočtem květin a smutečních věnců.

K mikrofonu na pódiu mezitím přistupují další řečníci. Jejich vstupy decentně slovem propojuje Jan Rokyta mladší.

Zavzpomínat na královnu valašské písničky přišli kolegové z valašských souborů, z Brněnského rozhlasového orchestru lidových nástrojů muziky Technik, kapely Fleret a další. S nimi také desítky lidí, kteří do posledního místa zaplnili hlediště kina i přilehlé foyer.

Čtěte také: Jarmila Šuláková milovala Valašsko, valašské nářečí, lidi i kroj

„Jarmila byla dobrosrdečná a měla ráda lidi, muziku i život. Mým přáním je, aby tady s námi zůstala věčně ve svých písních," říká ke shromážděným dlouholetá cimbalistka souboru Jasénka Růžena Děcká.

To přání se jistě splní. Jarmila Šuláková zemřela v sobotu 11. února v 87 letech. Její hlas se ale nevytratil.

Je zachycený na stovkách nahrávek a zní také z reproduktorů i v kině Vatra, když hosté odcházejí.

A v srdcích lidí jistě neutichne.

Zdroj: DENÍK/Martin Mrlina

Čtěte také: Zemřela Jarmila Šuláková, valašská královna lidové písně 

Reprodukce podobizny Jarmily Šulákové na pietním místě u městského úřadu Vsetín. Originál obrazu od malíře Karla Hofmana bude umístěn v kině Vatra po dobu programu vzpomínkového odpoledne, které začíná v 15 hodin.Zdroj: DENÍK / Mrlina Martin

Reprodukce podobizny Jarmily Šulákové na pietním místě u městského úřadu Vsetín. Originál obrazu od malíře Karla Hofmana byl umístěn v kině Vatra po dobu programu vzpomínkového odpoledne.