Naprosto suverénně, s 2 574 hlasy, ovládl hlasování vánoční strom v Krhové. Jde o živý strom, který roste před budovou místní základní školy a obecního úřadu.

Krhovský vánoční strom zaslala radnice na popud zastupitelů dědiny. „Výsledek nás moc těší. Lidé si mezi sebou o soutěži vyprávěli. Jsem rád, že se semkli a tomu svému stromu dali svůj hlas. Zvlášť, když jsme jej upravili novou výzdobou. Asi se povedla," řekl spokojeně krhovský místostarosta Lukáš Macíček.

Vánoční strom v Krhové se ale líbí nejenom místním obyvatelů.

„Nedávno jsme se vraceli od známých z Nového Jičína. Když jsme zářící strom ze silnice uviděli, zastavili jsme se. Říkám to nerad, ale Vsetín má v tomto směru Krhovou co dohánět," svěřil se se svým názorem Martin Kalousek ze Vsetína.

Na druhém místě skončil v soutěži Valašského deníku vánoční strom z Jablůnky. Hlasovalo pro něj 1 357 uživatelů webových stránek.

Na ozdobení stromu a postavení betlému u něj se podíleli především dobrovolníci. „Jsem rád, že výsledek jejich práce sklidil takový úspěch. Máme z toho všichni velkou radost," řekl starosta vesnice Čeněk Hajný.

Pomyslnou bronzovou příčku obsadil v klikací soutěži vánoční strom z Kelče. Svůj hlas mu odevzdalo 1 151 lidí. Stal se zároveň vítězem mezi městskými vánočními stromy.

Starosta Kelče Karel David cestu vánočního stromu města soutěží pozorně sledoval.

„Jsem rád, že se nám strom podařilo do opraveného náměstí vhodně umístit. Poprvé máme řezaný strom, který vyrostl v lese. A hned takový úspěch," neskrýval radost kelečský starosta Karel David.

Třetí mezi dědinami a čtvrtá absolutně skončila v anketě Valašského deníku Vánoční strom roku 2015 Lužná. Její strom zaujal 447 hlasujících.

Další stromy zdobící města a vesnice na Vsetínsku, které do hlasování sami lidé přihlásili, již v počtu hlasů nepřekročily hranici dvou set kliků. Jejich pořadí je následující: Valašské Meziříčí, Ratiboř, Zubří, Vsetín, Zděchov a Karolinka.