Tradiční slavnost se uskutečnila v sobotu 25. března dopoledne na břehu řeky Bečvy před budovou městských lázní. Letošní jednadvacátý ročník pořadatelé z turistického oddílu Skorci společně se Vsetínskou sportovní a TJ Slovan Vsetín zasvětili nestorovi vsetínských vodáku Jaromíru Česnekovi.

„Moc nás mrzí, že tady nemůže být s námi. Tak Jardovi alespoň posíláme nahoru pozdravy a voláme na něj vodácké ahoj,“ řekla jedna z pořadatelek Gabriela Hučíková.

Čtěte také: Startuje rallyová sezona, ale i hon na Kopeckého. Dosáhne na hattrick?

Za doprovodu patrona všech valašských řek vodníka Bečvocha se před jedenáctou hodinou odemknutí Bečvy ujala místostarostka Vsetína Simona Hlaváčová. Popřála všem dobrou plavbu, pěknou sezonu a připomněla vodákům, aby se k řece chovali přátelsky a přívětivě.

Po té se na Bečvu vydali malí i velcí vodáci na raftech a kajacích. Některé, zvláště mužské, posádky se potýkaly s nízkým stavem vody. Počasí ale přálo a mezi vodáky panovala výborná nálada. „Vody letos moc nemáme, ale budeme se snažit dojet alespoň do Lázků,“ řekla místostarostka Hlaváčová, která po slavnostním ceremoniálu usedla do jedné z lodí a vydala se na první letošní plavbu.

Čtěte také: Zúbek se přiblížil Stanley Cupu. Teď pomáhá Vsetínu