Mladý Zubřan se policistům dostal do rukou nejprve letos v lednu. Zadrželi jej po dopravní nehodě, od které utekl.

„Nehodu sám způsobil autem Fiat Punto, které v noci ukradl v Zašové. Po krátké jízdě naboural do vozu Peugeot a způsobil škodu dvacet šest tisíc korun,“ připomněl vsetínský policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Dodal, že tutéž noc se mladík v Zašové vloupal i do odstavené Škody Octavia a způsobil škodu za další čtyři a půl tisíce korun. Zubřan se k prohřeškům doznal a slíbil, že v porušování zákona pokračovat nebude.

Porušení daného slibu ale bylo jen otázkou relativně krátkého času. Na přelomu února a března se jedenadvacetiletý muž vloupal do vozu Ford Focus ve Stříteži nad Bečvou. Ukradl sluneční brýle, navigaci, doklady a permanentky na hokej. Škoda dosáhla takřka 30 tisíc korun.

Mladík skončil znovu v rukou policistů. Kriminalistům se navíc podařilo spojit jej také s vloupáním do pošty ve Vidči, které se odehrálo už vloni v říjnu.

„Rozbil okno, dostal se dovnitř, ale nic nevzal. Poškozením ovšem způsobil škodu necelých devět tisíc korun,“ připomněl případ Vladislav Malcharczik.

Jedenadvacetiletý lump má podle jeho sdělení prsty také ve vloupání do firmy v Hošťálkové, rovněž z loňského října, kde ze čtyř kanceláří ukradl sto tisíc v hotovosti a externí disk.

„S ohledem na to, že muž i po příslibu v trestné činnosti pokračoval a byla důvodná obava, že tak bude činit nadále, skončil minulý týden před soudem s návrhem na vzetí do vazby. Ještě tentýž den putoval do vězení,“ uzavřel policejní mluvčí.